Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
zasluženo i opravdano

Svjetski mediji naklonili se povijesnom Modrićevu uspjehu, ali ipak ima i onih ljubomornih

Svjetski mediji uglavnom su se poklonili Modriću, ali očito nisu svi spremni sportski čestitati pobjedu.

Sergio Ramos i Luka Modrić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Luka Modrić osvojio je FIFA-inu nagradu The Best za najboljeg igrača svijeta, čime je prekinuo desetljeće dominacije Cristiana Ronalda i Lionela Messija.

Većina svjetskih medija izbor naziva očekivanim i opravdanim. Ugledni njemački Kicker naziva tako ga naziva ''opravdanim i logičnim''. Talijanska La Gazzetta dello Sport pobjedu Modrića naziva ''revolucijom'', povijesnim ostvarenjem koje je prekinulo hegemoniju Ronalda i Messija.

Engleski Independent Modrićev trijumf naziva pobjedom ''esencije igre ispred zvjezdanog statusa''. Dodaju kako je teško prisjetiti se godine u kojoj je jedan igrač imao toliki utjecaj i u klupskoj i reprezentativnoj konkurenciji - zadnji koji je, po njima, tako dobro igrao na dva fronta bio je Hristo Stoičkov 1994., a prije njega Johan Cruyff 20-ak godina ranije.

Mislite li da je Ronaldo trebao doći na dodjelu nagrada The Best?

Ukupno glasova:

Madridski As slavi pobjedu veznjaka Real Madrida i prenosi njegov emotivni govor koji je rasplakao Zvonimira Bobana, dok Marca, još jedan madridski list, osim Modrića slavi i kolektivni uspjeh Realovih igrača koji su dominirali izborom.

Nešto je drukčija situacija u Kataloniji. Katalonski Sport nije najbolje podnio činjenicu da Messi nije bio u najužem izboru za najboljeg igrača svijeta. Na njihovoj naslovnici tako stoji Modrićeva fotografija i igra riječi: ''The Best (najbolji) je Messi… i točka.''

Naslovnica Sporta (Foto: Screenshot) Naslovnica Sporta (Foto: Screenshot) (Foto: Screenshot)

BBC piše da je Modrić nagradu zaslužio trećim uzastopnim osvajanjem Lige prvaka s Real Madridom te osvajanjem srebrne medalje s Hrvatskom na SP-u u Rusiji, čime je pobijedio konkurente bivšeg suigrača Cristiana Ronalda i Mohameda Salaha. BBC ističe da je Modrić tako prekinuo vladavinu Ronalda i Lionela Messija, koji su tu nagradu od 2007. godine svaki primili po pet puta.

"Telegraph"se nadovezuje na BBC napominjući kako je Modrić u protekloj sezoni bio iznimno dobar te dodaje da je on proglašen i najboljim europskim nogometašem, kao i najboljim igračem SP-a u Rusiji.

I u SAD-u su se osvrnuli na nagradu dodijeljenu hrvatskom nogometašu. "Pomaknite se, Ronaldo i Messi. Luka Modrić je FIFA-in nogometaš godine", naslov je u New York Timesu.

ESPN također ovu nagradu Modriću objašnjava sjajnom sezonom koja je iza hrvatskog kapetana.

Njemački Bild nagradu Modriću opisuje kao vrhunac velike karijere. Francuski sportski časopis L'Equipe nagradu Modriću spominje podnaslovom u tekstu o nagradi Didieru Deschampsu kao najboljem treneru, no zato Le Figaro ističe naslov "Modrić je izabran za najboljeg u izboru FIFA-e čekajući Zlatnu loptu?".

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider