Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pogledajte snimku

Dok Rusi poklanjaju Mercedese, Švicarci su skromniji: Zahvalili se Sj. Irskoj na izbacivanju Italije u baraž za Katar

Sjeverna Irska i Italija odigrale su 0:0 u posljednjom kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što su u posljednjem kolu senzacionalno izbacili Talijane u dodatne kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Kataru, Švicarci su se odlučili zahvaliti Sjevernoj Irskoj na posve jedinstven način.

Tako je švicarski izbornik Murat Yakin pripremio i poslao punu kutiju čokolade na adresu Nogometnog saveza Sjeverne Irske uz kratku poruku: "Stiže vam slatko hvala", objavili su Švicarci na svom Twitter profilu.

Zahvaljujući remiju Italije i Sjeverne Irske u Belfastu, švicarska nogometna reprezentacija osigurala je izravan plasman na Svjetsko prvenstvo koje se održava za točno godinu dana u Kataru.

Budući da su izdržati 93 minute bez primljenog pogotka u susretu protiv Italije, Yakin je pripremio 9,3 kilograma švicarske čokolade za Sjevernu Irsku.

Dodajmo kako su Švicarci u posljednjem kolu kvalifikacija potopili Bugarsku s 4:0.

Švicarci su ipak skromniji od Rusa koji su hrvatske reprezentativce darivali Mercedesima, konkretno vratara Stipu Pletikosu i tri strijelca - Ivicu Olića, Niku Kranjčara i Mladena Petrića, nakon izbacivanja Engleske u dodatne kvalifikacije za odlazak na Europsko prvenstvo 2008. godine.

Sigurno je da su Pletikosa i Olić dobili svoje automobile, dok se Mladen Petrić uoči utakmice s Rusima na Poljudu, koja je odlučivala tko će izravno na Svjetsko prvenstvo u Katar, našalio da on još uvijek čeka svoj automobil.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider