Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
parma, lazio...

Svi dresovi, domaći i gostujući, u novoj sezoni preporođene Serie A: Koji klub ima najljepše kombinacije?

Počela je nova sezona u talijanskoj Serie A od koje navijači puno očekuju.

Galerija Dresovi Serie A 2018/2019 (Tuttosport) Dresovi Serie A 2018/2019 (Tuttosport) Dresovi Serie A 2018/2019 (Tuttosport) +2 Dresovi Serie A 2018/2019 (Tuttosport)

Prošlog je vikenda počela nova sezona u talijanskom prvenstvu. Slavili su Juventus, Napoli i Roma od kandidata za naslov, Milan nije igrao zbog tragedije u Genovi, dok je Inter iznenađujuće poražen kod Sassuola. Atalanta je bila najubojitija na startu, a zabio je i Mario Pašalić.

Navijači diljem Italije puno očekuju od nove sezone, a neki će reći kako je krenula nova era lige koja je 90-ih godina slovila kao najjača u Europi.

Talijanski klupski nogomet dobio je vjetar u leđa odlukom kojom nogometaši plaćaju tek paušal od 100 tisuća eura državi za sav zarađeni novac u inozemstvu, što primjerice u Španjolskoj nije slučaj, pa su mnoge nogometne zvijezde, uključujući Ronalda, Messija i Modrića, završile na sudu zbog utaje poreza.

To je već privuklo u Italiju jednog od najboljih nogometaša našeg vremena Cristiana Ronalda, koji velik novac zarađuje na račun svog imidža. Sada će sav taj novac ići samo njemu, a ne državi. Njegov dolazak u Juventus digao je na noge i onu polovicu Italije koje ne navija za Staru damu, kako u (polu)šali ponekad znaju reći kroničari talijanskog nogometa.

U Napulj je pak stigao Carlo Ancelotti iako su tamošnji ultrasi u ratu s predsjednikom De Laurentiisom. Milanovi navijači oduševljeni su dolaskom Gonzala Higuaina, a Interovi znatno pojačanom momčadi (Nainggolan, de Vrij, Vrsaljko, Balde…). Monchi je u Romu doveo velik broj kvalitetnih igrača.

Italija je osim nogometa i zemlja mode, pa dizajn dresova nije zanemaren u tamošnjim medijima. Dosta se pisalo o Parminim dresovima, naročito jednom od dva gostujuća, onom crnom. Lazio ima lijepi dres u koji je ukomponirao i svoj simbol - orla.

Fiorentina ima čak četiri rezervne varijante, ima tu stvarno svakakvih kombinacija, a sve verzije 20 talijanskih prvoligaša pogledajte u našoj galeriji.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider