Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
S više aspekata

Svi bi se mijenjali za plaću, ali jednu stvar mnogi zaboravljaju: "Profesionalni sport je nezdrav"

Zanimljive teme dotaknuli su se u novom izdanju podcasta Utakmicu po utakmicu.

U novoj epizodi podcasta Utakmicu po utakmicu jedna od tema koju su naši voditelji otvorili bili su i svi izazovi s kojima se susreću profesionalni sportaši.

"Pamtim jedan zanimljivi intervju koji sam radio s doktorom Ivicom Smodekom, liječnikom Dinama, koji mi je rekao 'profesionalni sport je nezdrav'. Amaterski sport je zdrav, ovo što profesionalci rade to je nezdravo, na fizičkom, psihičkom nivou. Tko normalan toliko trenira i svoje tijelo i um stavlja na rub krajnjih granica iz dana u dan, iz tjedna u tjedan? Ti moraš balansirati profesionalno, privatno. Ako privlačiš ogromnu pozornost, moraš biti imun na medije, a opet biti susretljiv dovoljno da uključiš svoju obitelj tu. Najbanalniji primjer su ulaznice za utakmice, dok ti sve namiriš, kad dođu svi ti pozivi, moraš misliti i na to", rekao je Ivan Ljubić, podvukavši:

"Igračima trebaju ne samo menadžeri nego i life coachevi, kao neki tajnici."

"Ja se nudim ako netko treba", oglasio se Mateo Pukšar.

"Imaš ono kad ljudi pričaju o pritisku. Ti si neki Mandžukić ili Perišić, tebi je pritisak izaći na ulicu. Idi popij kavu kao on. Ne možeš, nećeš. Ajde odbij nekog za slikanje, ajde ne uzvrati osmijeh nekome. Kažu ljudi, zarađuju ovoliko ili onoliko. Onda je jednom Toni Kroos dao fantastičan odgovor: 'Ajde uzmi novčanicu od 100 eura, kad ti pukne mišić, prođi s njim po mišiću pa mi reci je li ti prošlo' ", kazao je Vlado Boban.

Cijela 33. epizoda podcasta Utakmicu po utakmicu

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider