Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
korona opet prijeti

Sve zbog zaraženih kuna: Engleze od kaosa spašavaju – Albanci?

Albanci su ponudili pomoć Engleskoj u spašavanju od prave blamaže.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Situacija s koronavirusom opasno prijeti raspletu na samom kraju sezone Lige nacije. Očekuje se kako će UEFA ipak dopustiti igranje utakmice u Kopenhagenu između Danske i Islanda 15. studenog iako je u toj zemlji nedavno buknuo rast novozaraženih osoba te se pojavio problem sa zaraženim kanadskim kunama.

Danci su zbog toga odlučili terminirati čak 17 milijuna ovih životinja sa svojih farmi na kojima se uzgajaju zbog krzna.

Zbog toga su neke zemlje, uključujući i Ujedinjeno kraljevstvo odlučile uvesti obaveznu karantenu za ljude koji dolaze iz te zemlje. A upravo bi od tamo trebali stići nogometaši Islanda koji sljedećeg tjedna igraju protiv Engleske u Ligi nacija, tri dana nakon gostovanja u Danskoj.

Vlasti na Otoku već su najavile kako neće biti popusta u ovom slučaju ni za vrhunske sportaše, što je dosad bio slučaj pa bi Engleska mogla otkazati utakmicu s Islandom čime bi za zelenim stolom izgubila utakmicu i vrijedna tri boda u borbi za Final Four Lige nacija.

Još uvijek traju teški pregovori s vlastima, no pojavila se, piše Guardian, moguće rješenje. Albanski nogometni savez ponudio je Engleskoj da na novom stadionu u Tirani ugosti Islanđane. Iako zvuči pomalo komično, ideja nije odbačena i zasad stoji kao jedna od mogućnosti.

Hrgović ima protivnike kao nekad Joshua

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider