Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
KALKULACIJA PRED ZADNJA DVA KOLA

Sve je jasno, Milan u Maksimiru mora pasti! No, kakve još opcije igraju za Plave?

Dinamo će europsko proljeće morati tražiti težim putem, no još uvijek je sve otvoreno.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Samo bod u dva susreta protiv Red Bull Salzburga nije ono čemu su se u Dinamu nadali. Vjerovalo se u barem jednu pobjedu koja bi prvaka Hrvatske približila cilju, minimalno trećem mjestu u ovoj skupini.

No, to se nije dogodilo i sad će se nadogradnju one sjajne pobjede protiv Chelseaja tražiti u posljednja dva kola. Šest bodova je u igri, a posebno bitna su ona tri, jedno i puno realnija, koja je moguće osvojiti za dva tjedna kad na Maksimir dolazi Milan.

Pogledajmo što se sve može dogoditi te kakve su opcije za Dinamo u idućim susretima. Vodit ćemo se s eventualna tri ishoda u susretu protiv Milana.

Standings provided by Sofascore

Pobjeda nad Milanom i poraz od Chelseaja

Ovo prvo je imperativ. Bilo kakav drugi rezultat tražit će bod(ove) na gostovanju kod Chelseaja u posljednjem kolu, što bi možda bilo previše za očekivati, posebno ako to bude imperativ koji donosi i pritisak.

No, Milan je moguće pobijediti, što se već potvrdilo, a i vidjeli smo da hrvatski prvak može parirati talijanskom.

Pobjeda s jednim pogotkom razlike dovodi Dinamo u situaciju gdje bježi Milanu tri boda, no Milan ostaje s boljim međusobnim susretima. U tom slučaju bi Dinamo uz poraz od Chelseaja te pobjedu Milana protiv Red Bulla, ostao iza Engleza i Talijana. Nažalost, ostao bi i iza Red Bulla, osim ako bi oni idućeg kola izgubili kod kuće od Chelseaja.

U slučaju pobjede protiv Milana te poraza Red Bulla kod kuće od Chelseaja, Dinamo je izborio europsko proljeće već prije posljednjeg susreta.

Pobjeda protiv Milana s dva ili više razlike puno je bolja opcija, što se podrazumijeva. Pobjeda od tri ili više razlike osigurava minimalno treće mjesto, dok pobjeda s dva razlike donosi neodlučeno u međusobnim susretima protiv Milana, ali i bolju gol razliku za čak pet pogodaka.

Pobjeda nad Milanom i bod u Londonu

Ovo je također osigurano europsko proljeće kroz natjecanje u Europskoj ligi.

No, moguće je na ovaj način izboriti i osminu finala Lige prvaka. Tu bi trebali pomoći Chelsea i Milan, protiv kojih red Bull ne bi smio osvojiti više od jednom boda. Naime, oni imaju bolje međusobne susreta od Dinama.

Pobjeda nad Milanom i u Londonu

Ovo je ishod koji Dinamo, neovisno o ostalim rezultatima, odvodi u osminu finala Lige prvaka.

Bod protiv Milana, poraz od Chelseaja

Ovo ne bi bilo dovoljno, barem ne bez nekog plijena u Londonu. Odnosno, ovo je ishod u kojem bi Dinamo s pet bodova zauzeo posljednje mjesto u skupini.

Bod protiv Milana i protiv Chelseaja

Kao što je navedeno, bez pobjede protiv Milana hrvatski prvak mora hvatati plijen u Londonu.

Ovo je opcija u kojoj Dinamo prolazi dalje u Europsku ligu jedino ako bi Milan u posljednjem kolu izgubio kod kuće od Reb Bulla.

Bod protiv Milana i pobjeda u Londonu

Kao što je već navedeno, četiri boda su dovoljna za europsko proljeća u bilo kojem obliku i neovisno o drugim rezultatima.

S ovakva četiri boda u osminu finala Lige prvaka? Moguće je i to, ali onda Chelsea ne smije osvojiti više od boda protiv Red Bulla. Druga opcija je pobjeda Chelseaja protiv Red Bulla te neodlučeni susret Talijana i Austrijanaca.

Poraz od Milana

Jedina šansa za europsko proljeće je pobjeda u Londonu, a prva opcija je uz raniji poraz Chelseaja kod kuće od Red Bulla. U tom slučaju bi Chelsea iznenađujuće završio posljednji.

Drugi slučaj su porazi Red Bulla u oba preostala susreta. Tada bi ispali Austrijanci.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider