Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

VIDEO: Svaguša otkrio koliko zarađuju 'otpisani'

Predsjednik Hajduka otkrio je informacije o visini godišnjih primanja Vejića, Šerića, Jerteca, Buljata…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

'Jertec i Buljat imaju ugovore do lipnja 2012. godine, a godišnja plaća Jerteca iznosi 265 tisuća eura bruto, dok Marijan Buljat ima godišnja primanja od 350 tisuća. Dariju smo ponudili 100 tisuća eura i 'slobodne papire', a Marijanu 180 tisuća i također 'slobodne papire'. Ako vjeruju u svoje sposobnosti takvu ponudu ne bi trebali odbiti', izjavio je Svaguša za službenu internet stranicu Hajduka.

Od Vejića i Šerića sam očekivao da će pokazati dobru volju i izaći u susret klubu

'Od Vejića i Šerića sam očekivao da će pokazati dobru volju i izaći u susret klubu koji je njima mnogo puta izlazio u susret. No, oni nisu htjeli popustiti', objasnio je predsjednik Bijelih i nastavio:

'Hrvoje ima ugovor koji mu jamči 360 tisuća eura godišnje plus 120 tisuća eura odigra li 50 posto utakmica. Međutim, zamislite, postoji klauzula koja mu garantira da se u odigrane utakmice ubrajaju i one koje propusti zbog ozljede nastale tijekom utakmice ili treninga.'

'Mislim da je to normalan način kako bi klub trebao funkcionirati. Ponudili smo im fiksnu plaću plus premije. A one su 30 tisuća eura za osvojeni Kup, 50 tisuća eura za prvenstvo i najmanje 2000 eura za svaku gostujuću pobjedu, te najmanje 1000 eura za domaću', rekao je Svaguša.

Prvi čovjek Hajduka rekao je koju riječ i o statusu ostalih igrača o čijim se ugovorima tek treba razgovarati: Oni shvaćaju situaciju i spremni su razgovarati.

'Mi ćemo se okrenuti mladim igračima. Rez se morao napraviti, a bolje je da smo to učinili sada kad smo sedmi. No, još uvijek imamo iste ciljeve kao i prije', zaključio je predsjednik Hajduka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju
Utakmicu po Utakmicu Utakmicu po Utakmicu

Nastavi čitati
divider