Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Oduševljena Ivana

Prva sutkinja u povijesti HNL-a za Dnevnik Nove TV prepričala dojmove: "Nije moglo bolje"

Do petka navečer samo su četiri UEFA-ine članice - Francuska, Ukrajina, Češka i Wales, imale sutkinju u elitnom razredu muškoga nogometa. Sada je u tom društvu i Hrvatska.

Na utakmici osmog kola HNL-a između Gorice i Hrvatskog Dragovoljca svoju premijeru u Prvoj HNL imala je jedna - žena. Po prvi puta utakmicu je sudila sutkinja, a čast je pripala mladoj Ivani Martinčić iz Koprivnice. Svoje dojmove sažela je za Dnevnik Nove TV.

"Jako puno emocija je bilo u glavi, to je osjetila i kolegica Sanja. Dečki su bili fenomenalni, stvarno, ponijeli su se stvarno kao pravi džentlmeni prema jednoj sutkinji", naglasila je Ivana. 

Odmah na vatrenom krštenju - utakmica za poželjeti. Dinamično i sadržajno, od intervencija VAR-a do jedanaesterca.

"Očekivali smo da će biti drugo poluvrijeme malo teže... Penal? Sve čisto. Imali smo poništeni gol, dva zaleđa, napete situacije, odlična utakmica, debi, jako sam zadovoljna, nije moglo bolje", naglasila je koprivnička djeliteljica pravde.

Sudačka kolegica: Ivana se trudi biti pravedna i poštena

Ivanu je suđenju privukao otac, koji je bio niželigaški sudac. S njom u paru gotovo pa uvijek je pomoćna sutkinja Sanja Rođak Karšić, koja je Ivani, kad je ova još aktivno igrala nogomet, čak sudila prvu utakmicu u karijeri.

"Ima jako malo utakmica da možemo nabrojati, a da nismo radile zajedno, znamo se u srž. Ivana, kao i većina žena, trudi se biti pravedna i poštena. Tako da - nema zafrkancije", izjavila je Rođak Karšić.

Do petka navečer samo su četiri UEFA-ine članice - Francuska, Ukrajina, Češka i Wales, imale sutkinju u elitnom razredu muškoga nogometa. Sada je u tom društvu i Hrvatska.

Bruno Marić: Ovo će biti put za mlade djevojke

Bruno Marić, predsjednik Sudačke komisije: "S ovim uspjehom Ivane ja se nadam da će mlade djevojke koje gledaju njenu karijeru, koje gledaju kako sudi muškarcima u Prvoj ligi, znati da uspjeh može doći. Ovo će biti put za mlade djevojke i doći će i više njih do Prve lige", zaključio je šef hrvatskih nogometnih sudaca.

Ivana je na koncu odgovorila na nekoliko brzopoteznih pitanja koja joj je postavio reporter Dnevnika Nove TV Ivan Forjan.

Tko joj je sudački uzor, što joj je najveća želja u karijeri i kome bi od vrhunskih nogometaša voljela suditi, pogledajte u videu.

Ivana Martinčić - prva sutkinja u Prvoj HNL

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider