Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Momci, samo naprijed!

Velika gužva među drugoligašima: Na prvo mjesto izbio klub kojeg bi svi rado vidjeli u eliti

U SuperSport Prvoj nogometnoj ligi odigrano je pet kola, na ljestvici vodi Vukovar 1991.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ove nedjelje odigrana je posljednja utakmica petog kola drugoligaškog nogometnog natjecanja u Hrvatskoj, koje se od ove sezone zove Prva nogometna liga odnosno, punim imenom: SuperSport Prva nogometna liga.

Sastali su se Croatia Zmijavci i Rudeš, a završilo je pobjedom domaćina rezultatom 2:1.

Rano su Zmijavčani došli do dva gola prednosti nakon što postigli pogotke u 14. i 18. minuti. Gosti iz Zagreba uspjeli su u 35. minuti smanjiti i to je bilo to što se tiče zgoditaka.

Croatia je ovom pobjedom skočila na četvrto mjesto, dok je Rudeš ostao drugi, s jednakim brojem bodova i slabijom gol-razlikom u odnosu na Vukovar 1991.

Vukovarci su u subotu odigrali neriješeno (1:1) na gostovanju u Dugopolju i čekali su što će napraviti Rudeš - hoće li im se odvojiti ili će izgubiti i time ostaviti njih na čelu drugoligaške karavane. Na koncu se dogodilo ovo drugo i Vukovar 1991 cijeli tjedan s ponosom će se šepuriti na broju jedan, što je posebno hvale vrijedno s obzirom da su ovo ljeto tek ušli iz trećeg u drugi rang hrvatskog nogometa.

Priliku da se tamo zadrže još neko vrijeme Vukovarci će imati u subotu kada im u goste stiže klub koji im je ove nedjelje pomogao da postanu lideri - Croatia Zmijavci.

Rudeš će u zapadnozagrebačkom obračunu ugostiti Kustošiju dok će trećeplasirana Cibalia gostovati kod Dubrave Tim Kabel.

Gornja polovica Prve nogometne lige, dakle šest od 12 klubova, nalazi se unutar samo dva boda i nesumnjivo nas čeka iznimno uzbudljivo nadmetanje u nastavku sezone.

Tablice omogućuje {linkToSofascore}
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider