Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Gosti sve bliže ispadanju

Varaždin juri prema Europi: Na krilima Brodića sredili Goricu i poravnali se s Osijekom

Prva utakmica 26. kola SuperSport HNL-a igrala se u Varaždinu.

Fran Brodić, Tonio Teklić i ostali igrači Varaždina (Foto: Damir Krajač/Cropix)

U prvoj utakmici 26. kola HNL-a Varaždin je na svom terenu s 2:1 pobijedio Goricu.

Ovim trijumfom Varaždinci su skočili na četvrto mjesto, bodovno se izjednačivši s trećeplasiranim Osijekom.

Domaće je u prednost doveo Fran Brodić (53), poravnao je Josip Mitrović (74), da bi pobjedu Varaždinu svojim drugim golom osigurao Brodić (87).

Aktivniju i bolju igru domaćini su okrunili vodeććim golom u 53. minuti. Drožđek je odličnom loptom proigrao Šegu koji je na lijevoj strani utrčao u suparnički kazneni prostor i zatim uputio prizemnu loptu na peterac gdje je natrčao Brodić i zatresao mrežu.

Sredinom drugog poluvremena ozlijedio se ponajbolji igrač Varaždina Tonio Teklić, a trener Mario Kovačević je odlučio istovremeno s travnjaka povući još jednog kreativca Drožđeka što se odrazilo i na odnos snaga. Igru su u svoje noge preuzeli gosti te bili nagrađeni pogotkom za izjednačenje.

Fućak je u 74. minuti uputio dobar ubačaj s lijevog krila, u domaćem kaznenom prostoru Matavž i Vojtko su nadvisili domaće stopere nakon čega je lopta pala pred Mitrovića koji je stigao iz drugog plana te matirao Zeleniku.

Brodić drugi strijelac lige, više je zabio samo Livaja

Krenuli su posljednjeplasirani gosti u završnici utakmice i po pobjednički gol, no umjesto toga iz protunapada su primili pogodak koji ih je koštao poraza. Pilj je glavom raščistio situaciju pred vratima Varaždina, lopta je stigla do Banovca koji je pokušao proigrati Šegu, taj je pokušaj blokiran, ali lopta je ponovno stigla do Banovca koji je iz drugog pokušaja potražio Brodića, a ovaj je pretrčao svog čuvara i onda pogodio bliži kut loše postavljenog Radoševića.

Za Brodića je ovo 10. prvenstveni pogodak ove sezone kojim je izbio na drugo mjesto ljestvice strijelaca, ispred njega je samo Livaja sa 17 golova.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider