Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Neuništiva ikona

Slaven Belupo nakon pet mjeseci pobijedio kod kuće, Krstanović ispisao povijest HNL-a!

SuperSport Hrvatska nogometna liga nastavljena je nakon reprezentativne stanke.

Slaven Belupo pobijedio Istru 1961 (Foto: Željko Hajdinjak/Cropix)

U prvoj utakmici 27. kola HNL-a, ujedno i prvoj poslije dvotjedne pauze zbog reprezentativnih utakmica, Slaven Belupo je pobijedio Istru 1961 s 2:0.

Dvoboj će ostati upamćen prvenstveno po tome što je Ivan Krstanović postao najstariji strijelac u povijesti HNL-a, sa 40 godina, dva mjeseca i 26 dana. Krstanović je tako srušio rekord koji je držao Davor Vugrinec koji je do ovog petka bio najstariji strijelac na nekoj HNL utakmici sa 39 godina, 11 mjeseci i 21 danom.

Krstanović je u igru ušao u 61. minuti umjesto Roberta Mudražije, inače strijelca prvog pogotka za Farmaceute. U 73. je istrčao jednu kontru, idealno ga je poslužio Antonio Bosec i Krstanović nije imao težak zadatak.

Bio je to ukupno 121. pogodak Krstanovića u najvišem rangu hrvatskog nogometa, ispred njega su samo Davor Vugrinec (146) i Igor Cvitanović (126).

Koprivničani su u vodstvo stigli u 39. minuti kada je Mario Marina ubacio, a Mudražija s(p)retnim udarcem glavom matirao Lovru Majkića.

U nastavku je Istra 1961 krenula puno ofenzivnije, a prije nego li je Krstanović realizirao kontru za 2:0, Puljani su pogodili stativu za izjednačenje.

Slaven Belupo je tako došao do prve domaće HNL pobjede nakon 23. listopada kada su svladali Rijeku. Momčad koju vodi Zoran Zekić u kalendarskoj 2023. prije ovog sraza s Istrom ostvarila je dvije pobjede - jedna je bila u četvrtfinalu Kupa u Koprivnici protiv drugoligaša Rudeša, a druga u prvenstvu protiv Rijeke na Rujevici.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider