Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Fešta na Kvarneru

Rijeka na rasprodanoj Rujevici srušila Istru: Sopićevi momci učvrstili prvu poziciju u prvenstvu!

Nogometaši Rijeke svladali su Istru 1961 3:0 u 21. kolu SuperSport HNL-a.

Veldin Hodža (Foto: Damir Skomrlj/Cropix)

U susretu 21. kola SuperSport HNL-a Rijeka je pred 7.588 gledatelja na Rujevici pobijedila Istru 1961 s 3:0 vrativši se na vrh ljestvice.

Nakon što je Hajduk remijem u Osijeku barem nakratko "prenoćio" na prvom mjestu, Rijeka se pobjedom protiv Istre 1961 vratila na vrh ljestvice.

Momčad Željka Sopića je gotovo rutinski stigla do pobjede u "derbiju Della Učka" i gosti iz Pule imaju sreće što nisu i teže stradali na Rujevici.

Ivan Leko Leko još ne zna za pobjedu u Belgiji, žestoko opleo po igračima: ''Ako vam ne paše, idite kući!'' divider

U prvoj utakmici sezone Istra je na Rujevici izgubila s 6:0, pa koncem listopada uzela bod (1:1) na Aldo Drosini. Ovoga puta presudila su tri gola u mreži Lovre Majkića.

Domaćin je poveo već u 10. minuti. Marko Pjaca je na lijevom krilu "slomio" suparnika te odlično ubacio u kazneni prostor gdje je Veldin Hodža glavom iz blizne zabio za 1:0.

Na 2:0 Rijeka je povisila u 33. minuti golom Nike Jankovića iz kaznenog udarca. Bio je to njegov deseti pogodak ove sezone, a nakon što je zatresao mrežu Janković je zbog ozljede zatražio zamjenu.

Jedanaesterac je skrivio Dario Marešić igrajući rukom u skoku. Sudac Ane Čulina isprva nije dosudio ništa, ali je nakon poziva iz VAR sobe i pregleda video snimke pokazao na bijelu točku.

Marić zabio u debiju

U samoj završnici prvog dijela gosti su ostali s igračem manje nakon što je Antonio Maurić s leđa "pokosio" Selahija.

U nastavku susreta Rijeka je postigla i treći gol , a strijelac je u 74. minuti bio Mirko Marić u svom debiju za Rijeku. Naime, Marić je na Rujevicu stigao prije četiri dana na posudbu iz Monze.

Rasmus Hojlund Eksplozija Unitedovog odgovora na Haalanda: Pet mjeseci nije ga bilo nigdje, a sad je srušio rekord Premier lige divider

Rijeka sada vodi sa 44 boda, dva više od Hajduka dok je Dinamo treći sa 37 bodova i dvije utakmice manje. Prva ga očekuje od 17.05 protiv Gorice.

Istra 1961 je deveta sa 18 bodova, čak 14 više od "fenjeraša" Rudeša.

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider