Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Milimetar do hat-tricka

Istra 1961 protutnjala kroz Kranjčevićevu, sjajni Erceg zabetonirao Rudeš na dnu HNL-a

Rudeš je uoči ove utakmice gajio nadu da može pobijediti Istru 1961 i tako oživjeti svoje ambicije vezane uz ostanak u SuperSport HNL-u, ali Puljani su ih ugasili.

Ante Erceg (Foto: Damir Krajač/Cropix)

U 15. kolu SuperSport HNL-a Istra 1961 je kao gost pobijedila Rudeš sa 4:0 i pobjegla mu na 11 bodova koliko trenutno iznosi razmak između današnjih takmaca.

Utakmica je odlučena već nakon prvog poluvremena kada je Istra 1961 imala prednost od tri pogotka. Prvi gol dao je Antonio Maurić u 14. minuti, dok je potom dva puta strijelac bio Ante Erceg, u 26. minuti te iz jedanaesterca u sudačkoj nadoknadi. U nastavku je Matej Vuk povećao na 4:0 u 57. minuti.

Istra 1961 sada ima 14 bodova kao i Slaven Belupo, a te su dvije momčadi odmaknule Rudešu na čak 11 bodova prednosti. Posljednji Rudeš je i dalje bez pobjede, a skupio je već 12 poraza.

Od samog početka Istra 1961 je zagospodarila travnjakom, a prvi pogodak gosti su postigli u 14. minuti. Prije toga su već imali tri dobre šanse, ali domaću mrežu nisu uspjeli zatresti Vuk, Marešić i Erceg.

Domaća obrana i vratar kapitulirali su u 14. minuti kada je nakon povratne lopte Lisice dobro reagirao Maurić. Vrlo brzo Istra 1961 je povećala vodstvo, a opet je veliki dio posla obavio Lisica. Strijelac je taj put bio Erceg.

Vratnica spriječila Ercegov hat-trick

Nakon toga je Rudeš imao dominaciju u posjedu, ali domaćin baš ničim takvo što nije konkretizirao. Gostujuća obrana nije uopće bila pod pritiskom, a prvi dio okončan je novim pogotkom pulskog sastava. Nakon ruke Kovačevića u svom šesnaestercu s bijele točke je Erceg pogodio za 3:0 u nadoknadi prvog dijela.

Rudeš je bio dodatno grogiran nakon što je u 57. minuti primio novi pogodak, strijelac je bio Vuk, a nekoliko minuta kasnije moglo je biti i 5:0, ali je okvir vrata spasio domaćina nakon udarca Ercega.

Do kraja je Rudeš bio posve nemoćan, a Istra 1961 se zadovoljila velikim vodstvom. Istra 1961 je upisala drugu prvenstvenu pobjedu u nizu.

Tablice omogućuje Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider