Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Približili se Šibeniku

Igrač Osijeka na posudbi u Gorici srušio – Osijek: Velika pobjeda u borbi za ostanak!

Gorica je u 28. kolu SuperSport HNL-a pobijedila Osijek s 1:0.

Kristijan Fućak i Darko Nejašmić (Foto: Tomislav Krišto/Cropix)

U 28. kolu HNL-a Gorica je pobijedila Osijek s 2:0, a dvostruki strijelac bio je Kristijan Fućak, inače igrač Osijeka koji je u zimskom prijelaznom roku stigao u Goricu na posudbu.

U utakmici protkanoj pogreškama odlučio je jedan trenutak lucidnosti. Fućak je u 73. minuti pokušao odigrati dupli pas s Prširom, no Pršira je prekršajem zaustavio Nejašmić, no sudac Kolarić je lucidno procijenio kako treba pustiti prednost jer se lopra vratila u noge Fućku koji je napravio nekoliko koraka prema vratima i zatim se odlučio na udarac sa 25 metara. Lopta je na putu prema mreži pogodila blok Žapera i postala neuhvatljiva za Malenicu.

Deset minuta kasnije Fućak je postigao i drugi gol. Mitrović je lijepo smirio loptu za Pršira koji je pucao sa 20-ak metara, njegov udarac Malenica je uspio samo odbiti, a na taj odbijanac najbrže je reagirao Fućak i potvrdio važnu pobjedu Gorice.

Borimir Perković i petu utakmicu bez pobjede

Bila je ovo peta utakmica Borimira Perkovića na klupi Osijeka koji još uvijek čeka prvu pobjedu u ulozi glavnog trenera bijelo-plavih. Otkako je Perković zamijenio Renea Pomsa Osijek je tri puta remizirao i dva puta izgubio.

Gorica se grčevito bori da izbjegne ispadanje odnosno da uhvati spasonosno deveto mjesto koje već dugo vremena drži Šibenik. Sada, nakon ove pobjede velikogoričkog sastava, a prije nego Šibenčani odmjere snage s Rijekom na Rujevici, razmak između njih iznosi samo četiri boda.

U idućem kolu suparnici u borbi za ostanak odmjerit će snage međusobno, na Šubićevcu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider