Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Raspjevani maksimir

Dinamo u spektakularnoj atmosferi ispratio Rudeš u niži rang i proslavio novu titulu!

Nogometaši zagrebačkog Dinama remizirali su s Rudešom 3:3 u 36. kolu SuperSport HNL-a.

Galerija Trofej HNL-a Slavlje igrača Dinama Takuro Kaneko +1 Sandro Kulenović

Nogometaši Dinama remijem 3:3 protiv Rudeša spustili su zastor na 33. HNL sezonu u kojoj su osvojili tri trofeja - naslov prvaka, Kup i Superkup.

Bio je to posljednji susret 36. kola SuperSport HNL-a. Dinamo je već ranije osigurao titulu, dok je Rudeš odavno ostao bez izgleda za prvoligaški spas.

Maksimir je bio rasprodan i sve je bilo spremno za prvi dio proslave, naime ona glavna, tek se očekuje nešto kasnije na središnjem zagrebačkom trgu. Sergej Jakirović je u prvih 11 ubacio nekoliko novih lica, pa su priliku dobili vratar Krkalić, te Vrbančić, Majić, Pavić i Jakirović.

Vatreni ANKETA Koliki su izgledi za još jednu medalju Vatrenih? divider

Dinamo je poveo u 24. minuti golom Frana Brodića. Bila je to lijepa akcija koju je započeo Kaneko gurnuvši do Kulenovića koji je poslao loptu oštro u sredinu, a Brodić lagano poentirao. Samo četiri minute kasnije izjednačio je Fran Topić lijepo pogodivši sa 18 metara za 1:1.

Radost gostiju nije dugo trajala, u 36. minuti među strijelce se upisao i Kaneko. Japanac je ubacio s desne strane iznenadivši Markovića. Kaneko je bio korak do gola i u 49. minuti, no ovoga puta je uzdrmao okvir gola.

Rudeš se nije predavao

Tri minute kasnije među strijelce se upisao i Sandro Kulenović. Najveći dio posla je obavio Brodić prošavši po krilu, a potom je lijepo uposlio Kulenovića koji je postigao pogodak.

Rudeš se nije predavao i do kraja susreta je uspio izjednačiti. U 78. minuti je Vinko Petković smanjio na 2:3 nakon brze kontre i dodavanja Jana Doležala. Četiri minute prije kraja konačnih 3:3 je postavio upravo Doležal.

Kolinda Grabar-Kitarović FOTO Kolinda Grabar-Kitarović stigla na proslavu Dinamovog naslova, imala je zastavu stranog kluba divider

Dinamovci će, podsjetimo, nakon podizanja trofeja na Maksimiru krenuti otvorenim autobusom prema središnjem zagrebačkom trgu gdje će biti proslava trostruke krune.

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider