Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
BRAVO, CRNE MAČKE

Klub najvjernijih otočkih navijača pred krcatim Wembleyem došao do pobjede vrijedne promocije u viši rang

Nogometaši Sunderlanda od iduće će sezone ponovno biti članovi Championshipa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što su čak četiri sezone proveli u trećem rangu engleskog nogometa, odnosno u League One, Sunderland će od iduće sezone ponovno biti članom Championshipa, najjače druge lige na svijetu.

To su izborili pobjedom rezultatom 2:0 protiv Wycombe Wanderersa, u susretu kvalifikacija na rasprodanom Wembleyu. 

Sunderland je u vodstvo došao u 12. minuti, pogotkom Elliota Embletona, nakon jako loše reakcije vratara Davida Stockdalea. 

Crne mačke su nakon toga krenule kontrolirati utakmicu, uz čekanje prikike nakon što se Wycombe otvori. To se u završnici i dogodilo, kad je nakon polukontre Ross Stewart krasno zabio za konačni rezultat.

Tako napokon jednim dijelom završava ružan san brojnih navijača ovog kluba, inače kluba s jednim od najmlađih vlasnika na svijetu. To je 25-godišnji Kyril Louis Dreyfuss.

I u trećoj ligi preko 30 tisuća gledatelja

Naravno, neće oni biti zadovoljni sve dok se legendarni šesterostruki prvak Engleski i dvostruki osvajač FA Cupa ne vrati u elitni rang, ali svakako je ovo sjajna nagrada za vjernost. Naime, Sunderlanda je i u trećem rangu u prosjeku na Stadionu svjetlosti pratilo preko 30 tisuća ljudi. Takvom klubu uistinu nije mjesto u trećem rangu.

Također vrijedi spomenuti kako se ovom utakmicom od nogometa oprostio Adebayo Akinfenwa. On je ušao u igru 15-ak minuta prije kraja, ali nije uspio pomoći svom Wycombeu da dođe do željenog rezultata.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider