Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Šest puta prvaci

Kultni klub dobiva novog vlasnika koji ima samo 22 godine: Sveti cilj - povratak u Premierligu

Prije tri godine su ispali iz Premierlige, zatim u prvoj sezoni u Championshipu i ispali među trećeligaše gdje se još uvijek nalaze.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bivši engleski prvoligaš Sunderland, koji je danas igra u Trećoj ligi (koju Englezi zovu League One) trebao bi dobiti novog vlasnika, a riječ je o 22-godišnjem Francuzu Kyrilu Louisu-Dreyfusu, sinu bivšeg vlasnika Marseillea Roberta Louisa-Dreyfusa.

Većinski vlasnik Sunderlanda od svibnja 2018. bio je engleski poduzetnik Stewart Donald, koji ima 74 posto dionica. U četvrtak je objavljeno da će Stewart Donald prodati svoj vlasnički udio u Sunderlandu Kyrilu Louisu-Dreyfusu i sada taj dogovor treba odobriti Engleska nogometna liga (EFL).

Ukoliko Engleska nogometna liga odobri prodaju kluba, 22-godišnji Kyril Louis-Dreyfus postat će najmlađi predsjednik kluba u engleskom nogometu.

"Za mene je velika čast biti u klubu tako bogate povijesti, koji je osnovan prije 141 godine. Ujedno, to je velika odgovornost, ali uvjeren sam da možemo vratiti Sunderland u Premierligu", izjavio je Kyril Louis-Dreyfus.

Stadion svijetla na kojem igra Sunderland je deveti najveći stadion u Engleskoj, a ima kapacitet za 49.000 gledatelja.

Sunderland je posljednji trofej osvojio 1973. godine, kada je slavio u FA kupu. Klub je šest puta bio prvak Engleske, a posljednji naslov osvojio je prije 84 godine, dok je iz Premierlige ispao 2017. U međuvremenu su njegovi navijači doživjeli šok jer u prvoj sezoni poslije ispadanja iz Premierlige su u Championshipu završili na posljednjem 24. mjestu te su ispali među trećeligaše gdje se nalaze evo već treću sezonu u nizu...

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider