Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ORGANIZACIJSKI KAOS

Suludi iznos Chelsea je ove sezone potrošio na trenere, da bi po Ligu prvaka krenuo čovjek kojeg su otjerali

50 milijuna eura potrošio je Chelsea ove sezone na odštete i otpremnine svojih trenera.

Todd Boehly (Foto: Profimedia)

Aktualna sezona u Chelseaju mogla bi godinama unaprijed poslužiti kao savršen primjer pretjerane potrošnje novaca od strane jednog nogometnog kluba.

Novi vlasnik Todd Boehly porušio je sve rekorde po pitanju odšteta za razna pojačanja koja su u dva prijelazna roka dovedena, no ništa od toga nije donijelo rezultat. Zapravo, prilika za njega još uvijek se nalazi u Ligi prvaka, gdje Bluese već idućeg tjedna čeka ogled dva posljednja prvaka Europe, protiv Real Madrida.

Povratak otpisanog

U ta dva susreta uvesti će ih treći menadžer ove sezone, Frank Lampard, koji je potpisao ugovor na tri mjeseca, odnosno do kraja lipnja. I sama ta činjenica zapravo je dokaz svog organizacijskog kaosa kakav se događa u velikom klubu.

Naime, Lampard je po mišljenju navijača najveća igračka legenda kluba, ali i čovjek kojeg su doslovno otjerali s klupe. I to nakon što su ga upravo zbog tog statusa legende trpjeli dulje nego što bi bilo kojeg drugog trenera.

Dogodilo se to u siječnju 2021. godine, nakon što je u godinu i pol dana odradio 84 utakmice u svim natjecanjima, upisavši 44 pobjede, 17 neodlučenih susreta i 23 poraza. 

Lampardov Chelsea nije dobro izgledao na terenu

No, još važnije je to da Chelsea pod Lampardom nije izgledao dobro, kao i to da se on nikako nije proslavio na svom posljednjem poslu u Evertonu, gdje su mu ranije ove godine pokazana izlazna vrata.

Najveći problem bio je u igri, gdje se nije vidjela neka prava ideja i mnogi smatraju kako je Lampard svoje bodove osvojio prije svega na račun kvalitete rostera koji je imao, dok je svojom trenerskom vještinom puno više toga prokockao.

Sad je ipak dobio priliku pokušati osvojiti trofej i to nakon što je Boehly na menadžere ove sezone potrošio 50 milijuna eura.

50 milijuna eura, da bi završili na Lampardu

Odšteta Thomasu Tuchelu bila je 11, Brightonu je za angažman Grahama Pottera uplaćeno 25 milijuna, a onda je 15 milijuna završilo na Potterovom računu kao odšteta za njegov otkaz.

Dakle, Chelsea je ove sezone potrošio 50 milijuna eura na trenere, da bi ih u završnicu sezone uveo čovjek koji na njihovoj klupi ima jako loš rezime te koji se u trenerskoj karijeri do sada nikako nije proslavio.

Da se našalimo, nakon svega ovoga, nikoga neće začuditi ako u lipnju dobijemo vijest kako je novi menadžer Chelseaja Graham Potter. Naravno, radi se samo o šali, no kaos u klubu je takav da tako nešto zapravo nikoga ne bi začudilo.

S druge strane, kojem nogometanom romantičaru ne bi bilo drago vidjeti renesansu momčadi pod vodstvom velikog Franka? Vidjet ćemo kako će sve to ispasti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider