Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
policija brzo intervenirala

Sukob u Vukovaru: Potukli se BBB-i i Grobari, šest osoba u bolnici!

U Vukovaru je došlo do sukoba navijačkih skupina.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Oko 19 sati u Vukovaru došlo je do sukoba navijača Dinama Bad Blue Boysa i navijača Partizana Grobara u Vukovaru u blizini ugostiteljskog objekta u Ulici Vijenac kneza Branimira.

Potvrdio nam je to glasnogovornik PU Vukovarsko-srijemske Dragoslav Živković. U sukobu je sudjelovalo 20-ak osoba, 13 ih je privedeno, a šest ih je završilo u bolnici. Težina njihovih ozljeda još je nepoznata, obrada je u tijeku.

gol expired Đoković duhovito o košarkaškoj utakmici tenisača, proglasio je MVP-a: ''Mene i Čilića izbrišite'' divider

Iz policije ističu da znaju identitet preostalih sudionika te da tragaju za njima. Policija je brzo reagirala zbog pojačanih preventivnih patrola u posljednje vrijeme zbog sličnih događaja. Vukovar je specifičan grad jer u njemu paralelno postoje četiri navijačke skupine.

Naglašavaju da su patrole pojačali jer ne žele dozvoliti da se ijedan građanin osjeća nesigurno.

Pogledajte novi Lucky Punch: Kakva će biti Miočićeva taktika?

 

Iz PU Vukovarsko-srijemske oglasili su se i službenim priopćenjem.

"U Vukovaru, Vijenac Kneza Branimira, u blizini ugostiteljskog objekta u toj ulici, 18. lipnja 2020. godine oko 19 sati, sukobilo se više pripadnika suprotstavljenih navijačkih skupina, odnosno sukobili su se pripadnici navijačke skupine BBB i pripadnici navijačke skupine Grobari.

Prema podrobnije prikupljenim saznanjima sukobilo se oko 20-tak pripadnika suprotstavljenih navijačkih skupina, a policija je vrlo brzo i energično reagirala te je u kratkom vremenu pod nadzor stavila i privela u službene prostorije 16 osoba, nad kojima će se provesti kriminalističko istraživanje.

Poznajemo identitet još nekolicine navijača koji su pobjegli sa mjesta događaja te je u tijeku njihovo pronalaženje i privođenje.

Sukob je za posljedicu imao ozlijeđivanje te je do sada za 6 sudionika osiguravana liječnička pomoć u OŽB Vukovar.

Medicinska obrada u OŽB Vukovar je u tijeku za 3 sudionika (od 6 ukupnih), nakon čega će biti poznate i vrste te težine ozljeda za sve ozlijeđene.

Policija će mjesto događaja obraditi očevidom.

Slijedi utvrđivanje činjeničnog stanja u okviru kriminalističkog istraživanja, nakon čega ćemo moći detaljnije izvijestiti.

Smatramo potrebitim naglasiti da smo brzo i učinkovito reagirali i spriječili moguću eskalaciju sukoba jer smo u posljednjem periodu preventivno sa većim brojem pripadnika policije opservirali Vukovar i Borovo, upravo pretpostavljajući da bi moglo doći do sukobljavanja motiviranih navijački suprotnim opredjeljenjima.

I večerašnjom reakcijom smo pokazali da ćemo energično i nedvojbeno postupati u bilo kakvim nedozvoljenim nasilnim događajima te ćemo svojim aktivnostima jamčiti mir i sigurnost svih građana, pa tako i građana Vukovara."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider