Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
opet se javio pesimizam

Sukob u svlačionici Barce i strepnja uoči nove sezone

Barcelona je za mnoge otpisana iako je još u igri za sva tri trofeja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prije dvije sezone Barcelona je u prvoj sezoni pod vodstvom Luisa Enriquea pokorila Europu i Španjolsku. Trostruka kruna bila je najava moguće nove dominacije Blaugrane, a ona se godinu kasnije nastavila u domaćem prvenstvu i Kupu, dok je Ligu prvaka uzeo najveći rival Real Madrid.

No treća sezona pod vodstvom Luisa Enriquea mogla bi završiti ''samo'' s jednim trofejem. Barca u finalu Kupa kralja igra s Alavesom, dok su je u prvenstvu i posebno u Ligi prvaka mnogi već otpisali. No nije to prvi put ove sezone pa se nekako opet vratila u igru, naročito nakon krize Reala i čuda protiv PSG-a.

Ipak, težak poraz od Juventusa u Torinu, a prije toga i posrtaj u Malagi, opet su nagnali katalonske sportske listove da se posvete više onome što slijedi nakon ljeta.

Što se tiče aktualnih događaja, u medijima se pojavila priča o sukobu u svlačionici nakon poraza od Juvea. Luis Enrique navodno je imao štošta prigovoriti jednom od vođa svlačionice Gerardu Piqueu. Na udaru je bio još jedan ugledan član Javier Mascherano, ali i Neymar koji je u Malagi svojim glupostima ostavio momčad na cjedilu te se sam izbacio iz El Clasica.

No Enrique je već najavio kako na ljeto odlazi pa gotovo da i nema nekog prevelikog utjecaja u svlačionici iako ovakav odnos nikako nije dobar za momčad koju u subotu čeka susret s Real Sociedadom, a onda i uzvrat Juventusom.

A što čeka Barcelonu nakon ljeta osim promjene trenera? List Sport piše i o promjeni strategije iako je nejasno na što točno misle. Pišu da se više neće dovoditi ''prolaznici'' već konkretna pojačanja. Mathieu i Andre Gomes bili su na ustima mnogih nakon viđenog u Torinu, a oni su simbol krivih procjena čelnika Blaugrane.

Mnogi zamjeraju Barci što je izgubila štih La Masije. Razvoj novih zvijezda ne ide po planu pa će pokušati vratiti neke svoje bivše učenike. San im je vratiti dečka rođenog u Barceloni, desnog beka Arsenala Hectora Bellerina, koji bi se savršeno uklopio na najbolnije mjesto u momčadi.

Također, spominje se povratak 22-godišnjeg Gerarda Deulofeua kojeg je Everton posudio Milanu gdje je ovaj procvao, ali Barca ga prema ugovoru može otkupiti od Engleza za samo 12 milijuna eura. Od povratka Thiaga Alcantare neće biti ništa, jer je on danas jedan od stožernih igrača Bayerna koji ga ne misli pustiti ni za poveću svotu.

Iz Liverpoola bi mogao stići Coutinho koji je sad jedna od glavnih opcija s obzirom na to da su Alcantara i Isco definitivno bili nemoguće misije, baš kao i pokušaj dovođenja Marca Verrattija. Sve ide prema novoj kupovini na Anfieldu, jer Katalonci nemaju puno opcija.

Igrači poput Paula Dybale zasad su u domeni mašte, ali neka velika prodaja, primjerice Neymara, mogla bi otvoriti Barceloni neke nove mogućnosti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider