Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Munjevitom brzinom"

Sukob Funcuta i Torcide u Šibeniku: 76 privedenih, jedan ozlijeđen!

Nemile scene dogodile su se u Krešimirovom gradu uoči utakmice osmine finala Kupa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prije utakmice Šibenik - Hajduk u osmini finala Kupa došlo je do kratkotrajne, ali žestoke tučnjave navijača tih klubova.

Portal Šibenik.in donosi izjavu jednog od građana Šibenika koji je svjedočio okršaju navijača.

"Sve se odvilo munjevitom brzinom. Funcuti su pjevali i pili pivo u trenutku kad se na njih zaletjela veća skupina torcidaša. Obračun je bio brutalan i trajao je kratko, a neki od Funcuta su pružili dobar otpor. Bilo je to baklji i palica", ispričao je svjedok događaja.

Vrlo brzo je na mjesto događaja stigla interventna policija koja je razdvojila Funcute i Torcidu. Navijači su pokušali pobjeći, ali je njih 76 policija uspjela privesti.

Jedan Funcut ozlijeđen

"Prije početka nogometne utakmice osmine finala Hrvatskog nogometnog kupa između HNK Šibenik i HNK Hajduk danas oko 15:30 u Šibeniku, u starom dijelu grada na nekoliko mjesta, je došlo do sukoba između većeg broja navijača navijačkih skupina Torcide i Funcuta. Prilikom našeg postupanja, do sada, je u prostorije šibenske policije privedeno ukupno 76 navijača, od kojih 61 navijač navijačke skupine Torcida i 15 navijača navijačke skupine Funcuti, od kojih je jedan ozlijeđen. Sve druge okolnosti se utvrđuju", priopćili su nakon sukoba iz šibenske policije.

Policija je utakmici Šibenik - Hajduk pristupila kao događaju visokog rizika, brojne snage reda su od jutra raspoređene po Krešimirovom gradu i okolo stadiona Šubićevac, ali ni to nije bilo dovoljno da se izbjegne tučnjava dvaju neprijateljskih navijačkih skupina. Policija je ranije poručila da građani nemaju razloga za zabrinutost te da kontroliraju situaciju, a da su povremeni izgredi uobičajeni jer policija ne može pokriti cijeli grad.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider