Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
poznato ime

Šukeru više nije savjetnik čovjek koji je nestao iz nogometa, zaposlio je novog

Predsjednik HNS-a Davor Šuker zaposlio je novog savjetnika.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Službena stranica Hrvatskog nogometnog saveza objavila je kako je predsjednik Davor Šuker zaposlio novog savjetnika te razriješio te dužnosti bivšeg predsjednika NK-a Osijek Ivana Meštrovića, kojeg su mađarski vlasnici odlučili maknuti s čelne pozicije osječkog prvoligaša.

Riječ je o Božidaru Šikiću, članu Izvršnog odbora Lokomotive.

''Božidar Šikić, višegodišnji uspješni nogometni djelatnik, novi je savjetnik predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Davora Šukera. Božidar Šikić bio je aktivni nogometaš (vratar) i vrlo uspješan direktor u Dinamovoj školi nogometa, iz koje su potekli mnogi igrači koji su poslije postali standardni prvotimci Modrih, ali i hrvatske A-reprezentacije.

U Nogometnom klubu Lokomotiva gospodin Šikić jedan je od glavnih nositelja uspješnih ukupnih djelatnosti, uz njegov značajan doprinos klub je iz Treće HNL došao do Prve HNL, u kojoj ostvaruje zapažene rezultate. Osim što je godinama uspješno djelovao u Zagrebačkom nogometnom savezu, Šikić je član Natjecateljske komisije i Komisije za profesionalni nogomet HNS-a. Poželimo mu uspješnu djelatnost i na novom području rada.

Uslijed odlaska s nogometne scene, funkciju savjetnika prvog čovjeka HNS-a Davora Šukera više neće obnašati bivši predsjednik Nogometnog kluba Osijek Ivan Meštrović'', stoji na stranici HNS-a.

Božidar Šikić bivši je direktor Lokomotive za kojeg i danas kažu kako je prvi operativac kluba s Kajzerice. Veže ga prijateljstvo sa Zdravkom Mamićem, čija je bio desna ruka u Dinamu prije projekta uvođenja Lokomotive u prvu ligu. Iz Dinamove škole nogometa, u kojoj je uspješno stvarao igrače, preselio se u Lokomotivu, gdje je suradnja na neki način nastavljena.

U javnosti se dosta pričalo o njemu, naročito 2013. godine kada mu je kao direktoru Lokomotive planuo skupocjeni Mercedes koji je bio u vlasništvu Dinama, pisali su tada mediji. Poznat je i po tome što je 2011. godine platio 150 tisuća eura za jamčevinu Ive Sanadera.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider