Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Navijači će doći na svoje"

Šuker: U ovom trenutku je najbolje igrati bez gledatelja; Primorac: Rizik je vrlo malen

Prof. dr. Primorac je održao detaljnu prezentaciju o hrvatskom dijagnostičkom modelu u kojem je naglasio izvrsnu suradnju s Hrvatskim nogometnim savezom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Postoje algoritmi i ukoliko se dogodi incident, sve imamo spremno. Rizik da se nešto dogodi vrlo je malen", izjavio je predsjednik Zdravstvene komisije Hrvatskog nogometnog saveza prof. dr. Dragan Primorac predstavljajući rezultate projekta "Hrvatski model molekularne i serološke dijagnostike hrvatskih nogometaša u borbi protiv COVID-19", uoči subotnjeg nastavka nogometnih natjecanja u Hrvatskoj.

Subotnjom polufinalnom utakmicom Hrvatskog nogometnog Kupa između Slaven Belupa i Lokomotive, te nedjeljnim polufinalnim okršajem Rijeke i Osijeka, bit će nastavljena nogometna aktivnost u Hrvatskoj, koja je zaustavljena 8. ožujka.

"Kada je sport diljem svijeta stao, vidjeli smo koliko je važna njegova uloga, ali Hrvatska je pokazala profesionalnost i prije svega želim zahvaliti svim zdravstvenim djelatnicima te igračima, stožerima i svima koji su radili na ovom projektu", istaknuo je predsjednik HNS-a Davor Šuker, koji je zajedno s prof. dr. Draganom Primorcem sudjelovao na subotnjoj konferenciji za medije u Zagrebu, kojoj su nazočili i svi članovi Zdravstvene komisije HNS-a.

"Pratili smo situaciju u klubovima, a Hrvatski nogometni savez ponašao se odgovorno. Najvažnije je da se nogomet vraća i presretni smo što večeras i sutra možemo gledati susrete polufinala Kupa. Nadam se da će idući tjedan sve proći u najboljem redu te da ćemo odraditi Prvu HNL, žensko prvenstvo i futsal", dodao je Šuker.

Prof. dr. Primorac je održao detaljnu prezentaciju o hrvatskom dijagnostičkom modelu u kojem je naglasio izvrsnu suradnju s Hrvatskim nogometnim savezom.

"Pokazana je velika odgovornost i velika volja. Projekt je realiziran zahvaljujući sjajnim ljudima u Zdravstvenoj komisiji i Povjerenstvu za povratak nogometa koje obuhvaćaju najkompetentnije ljude diljem Hrvatske. Hrvatska svjedoči izvrsnost unutar sustava zdravstva i znanosti, kao i unutar nogometa, a ovaj pionirski projekt snažno pozicionira Hrvatsku i prepoznaje ga se kao hrvatski model", izjavio je Primorac i dodao da je impresioniran odlučnošću klubova i njihovim poštovanjem propisanih mjera.

Rezultat toga je i to da je svih 700 testiranih nogometaša bilo negativno na virus.

Polufinalne utakmice Kupa će biti odigrane bez gledatelja, a još nije poznato kad će se oni moći vratiti na tribine hrvatskih stadiona.

"Nažalost, u ovom trenutku najbolje je igrati bez gledatelja, no treba biti strpljiv, marljiv i pričekati s povratkom gledatelja te ćemo prije svega slušati zdravstvene djelatnike. Navijači će naposljetku doći na svoje", rekao je Šuker.

Nešto je konkretniji u odgovoru bio predsjednik Zdravstvene komisije HNS-a.

"Epidemiološka se situacija mijenja iz tjedna u tjedan te ne želimo stimulirati bilo koji čimbenik koji može dovesti do problema. Za mjesec dana razmatrat ćemo opcije, slušajući struku. Ukoliko bude slučajeva zaraze, sada pojedinci ulaze u određene mjere, a ne cijele institucije. Postoje algoritmi i ukoliko se dogodi incident, sve imamo spremno. Rizik da se nešto dogodi vrlo je malen", zaključio je prof. dr. Dragan Primorac.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider