Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
formiranje nove skupštine!

Šuker se napokon ukazao, HNS popustio pred Zakonom o sportu!

Davor Šuker se nakon dva mjeseca izbivanja vratio u Hrvatsku kako bi prisustvovao Izvanrednoj skupštini HNS-a.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na izvanrednoj Skupštini Hrvatskog nogometnog saveza usvojene su izmjene i dopune statuta HNS-a na način kako je to tražila sportska inspekcija i Središnji državni ured za šport.

Te izmjene se najviše odnose na sastav Skupštine HNS-a, koja će umjesto 49 imati 59 članova.
Županijski nogometni savezi dat će po jednog člana, a svaki prvoligaš po dva. U Skupštini će svoje predstavnike imati i drugoligaši te trećeligaši, a jedan član bit će iz ženskog nogometa.

- jedan zastupnik svakog županijskog nogometnog saveza/ZNS-a
- dva zastupnika svakog kluba najvišeg stupnja natjecanja nogometa u kojem polovina klubova ima profesionalni status
- dva zastupnika klubova Druge HNL, koji predstavljaju sve klubove Druge HNL
- tri zastupnika Treće HNL, koji predstavljaju sve klubove Treće HNL
- deset zastupnika klubova stupnjeva natjecanja nižih od Treće HNL, uz poštivanje regionalne zastupljenosti
- jedan zastupnik udruženja nogometaša klubova najvišeg stupnja natjecanja
- jedan zastupnik udruženja trenera klubova najvišeg stupnja natjecanja
- jedan zastupni ženskog nogometa

HNS (napokon) poštuje institucije ove države

Napokon se hrvatskoj javnosti ukazao predsjednik HNS-a Davor Šuker.

"Danas smo ovdje kako bismo prilagodili statut mišljenju i tumačenju Zakona o sportu od strane Državnog ureda za sport. To ćemo i učiniti jer Hrvatski nogometni savez uvijek poštuje institucije države. No, isto tako, uvijek ćemo se boriti za nogomet i za sport, što znači i za zakonska rješenja koja pomažu razvoju cjelokupnog sporta. Kao i ostatak hrvatske sportske obitelji, HNS se žustro zalaže za donošenje i provođenje novog, sveobuhvatnog Zakona o sportu koji bi bio u interesu klubova, sportaša i sportašica, nacionalnih saveza i svih zaljubljenika u sport", izjavio je predsjednik HNS-a Šuker i dodao:

"Nastavit ćemo se boriti i za bolju infrastrukturu, za kvalitetnije i ozbiljnije financiranje sporta i protiv svih neželjenih oblika ponašanja huligana na stadionima."

Šuker je trpio žestoke kritike javnosti zbog svog izbivanja iz zemlje. Nije bio na završnici juniorskog Eura koje se održavalo u Hrvatskoj, niti je bio na proslavi naslova prvaka Rijeke i finalu Kupa u Varaždinu.

"Čestitam Nogometnom klubu Rijeka na osvajanju povijesne dvostruke krune. Rijeka je zaslužila veliko slavlje nakon sjajne sezone koja nije stigla slučajno već je plod vizije, ulaganja i kvalitetnog rada proteklih godina svih ljudi u klubu, počevši od predsjednika Damira Miškovića. U Varaždinu smo vidjeli dva sjajna finala, završnicu Kupa i U-17 Europskog prvenstva. Možemo biti ponosni na odrađeni posao jer smo dobili brojne pohvale od Uefe za organizaciju najvećeg nogometnog natjecanja koje smo do sada ugostili. Položili smo veliki ispit i zato se zahvaljujem svim gradovima i klubovima domaćinima, i svima u organizacijskom odboru na uloženom trudu."

No zato je bio na finalu Lige prvaka, čime se pohvalio pred skupštinom.

"Bio sam u Cardiffu i s ponosom sam slušao prijatelje iz nogometnog svijeta kako s divljenjem govore o Luki, Mariju, Mateu i drugim našim nogometašima. To je bogatstvo koje moramo poštovati i čuvati te se brinuti da u godinama koje dolaze omogućimo sve za dobar razvoj njihovih nasljednika."
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider