Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Predsjednik trlja ruke

Šuker podnio izvještaj: HNS planira veliki prihod, ali i golemi rashod. Evo koliko će ostati

Putem video konferencije danas je održana sjednica Skupštine Hrvatskog nogometnog saveza kojom je iz sjedišta Saveza rukovodio predsjednik HNS-a Davor Šuker.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na početku sjednice, predsjednik Šuker poželio je ugodan rad svima skupštinarima, zahvalivši im na prilagodbi novim radnim okolnostima uzrokovanima epidemijom virusa SARS-CoV-2.

“Štovana gospodo, sve vas srdačno pozdravljam pred kraj turbulentne nogometne godine koja je donijela puno neizvjesnosti i nepovoljnih okolnosti uslijed globalne pandemije koronavirusa. Morali smo se privikavati na novonastale okolnosti, nogomet je u jednom razdoblju stao u cijelom svijetu i tek tad smo uvidjeli koliko nam je silno nedostajao i kolika je važnost njegove uloge na globalnoj razini. Na sreću, život je krenuo dalje, napravljeno je sve da se nogomet više ne prekida i to je najbitnije. Dokle god bude trajala pandemija bit ćemo oprezni, poštivati sve epidemiološke mjere i protokol 'novog normalnog', ali vjerujem da će i to uskoro biti iza nas pa ćemo opet moći uživati u istinskom nogometnom ozračju uz povratak gledatelja na tribine, jer nogomet se u prvom redu ipak igra zbog navijača.”, rekao je Šuker.

Članovi Skupštine su usvojili materijale koje nisu imali prilike usvojiti na proljeće, kada zbog epidemije nije održana predviđena sjednica Skupštine. Tako su usvojeni Izvješće o radu Izvršnog odbora i drugih tijela Saveza za 2019. godinu te Završni račun za 2019. godinu, objavljen na internetskim stranicama HNS-a. Usvojene su i promjene financijskog plana za 2020. godinu, nastale uslijed izmjena u kalendaru natjecanja i programu aktivnosti, uzrokovanih globalnom pandemijom.

Članovi Skupštini usvojili su i program rada za 2021. godinu te prijedlog financijskog plana kojeg je predstavnika voditeljica odjela financija i računovodstva Ružica Bajrić:

"Plan je napravljen na osnovu kalendara natjecanja, programskih aktivnosti Saveza i izvršenja prethodnih godina. I inače je teško planirati u nogometu jer ovisimo o rezultatima i okolnostima na koje ne možemo utjecati, a sada još teže zbog epidemije, no moramo se prilagoditi takvim uvjetima."

Planirani su prihodi od 267.220.000,00 kn te rashodi u iznosu od 256.020.000,00 kn, odnosno višak prihoda nad rashodima u iznosu od 11.200.000,00 kn.

Imenovani su članovi izborne i žalbene komisije na mandat od četiri godine, a kako nije bilo molbi za ublažavanje kazni, istoimena Komisija nije bila imenovana niti se glasovalo po toj točki.

I izvršni direktor HNS-a Marijan Kustić smatra da se Savez dobro nosio sa svim izazovima u ovoj godini.

"Među rijetkim smo savezima u Europi koji su uspješno okončali natjecanja u muškom, ženskom i malom nogometu, i probali smo cijelo vrijeme razmišljati nekoliko koraka unaprijed. Ne bismo uspjeli da nismo imali dobru suradnju. Rezultati pokazuju da smo radili dobro, i da smo imali kvalitetnu suradnju sa Stožerom civilne zaštite te Ministarstvom turizma i sporta kojima se također zahvaljujem. Imali smo i odličnu suradnju s Uefom i Fifom, pri čemu nam je od velikog značaja članstvo našeg predsjednika u Izvršnom odboru Uefe", rekao je Kustić.

Na kraju sjednice na kojoj su sve odluke usvojene jednoglasno, predsjednik Šuker je naglasio:

"Nadam se da će ova pandemija što prije završiti, da će nam cjepivo koje dolazi omogućiti da igramo EURO s navijačima i da ćemo sljedeći puta imati priliku održati sjednicu Skupštine kako smo inače i navikli - uživo, licem u lice. Hvala vam na vašem doprinosu!"

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider