Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Privukli najviše pažnje

Sudar divova: Real se nikoga ne boji više u nokaut-fazi Lige prvaka

U Nyonu je danas održan ždrijeb parova četvrtfinala Lige prvaka, a svakako najviše pažnje izazvao je par Juventus - Real Madrid.

Juventus - Real Madrid (GOL.hr)

Ždrijeb četvrtfinala Lige prvaka spojio je prošlogodišnje finaliste Juventus i Real Madrid. Ždrijeb je bio otvoren. Nije bilo nositelja i klubovi iz istih zemalja mogli su biti spojeni međusobno.

No unatoč tome, kuglice su htjele da se spoje dvije prekaljene momčadi kada je u pitanju nokaut-faza Lige prvaka. Real Madrid bi ove godine po treći put zaredom mogao osvojiti najprestižnije klupsko natjecanje i ako dođe do tog scenarija, nitko mu neće moći prigovoriti da je imao lagan put.

Međutim, ne smijemo zanemariti činjenicu da je Real četiri puta ispao od Juventusa u nokaut-fazi Lige prvaka u isto toliko okršaja od kada je prisutan novi format. S obzirom na to, Realu će biti itekako teško u dvije utakmice sa Starom damom.

Torinska Stara dama i Kraljevski klub do sada su igrali 19 puta međusobno pri čemu i dva finala - prošle godine i 1998. Oba puta je slavio Real. Lani u Cardiffu je bilo 4-1, a 1998. u Amsterdamu 1-0. Ukupno gledajući, Real je uspješniji. Od 19 utakmica dobio je devet susreta, Juve je slavio osam puta, a dvije utakmice su završile bez pobjednika.

Doduše, Juventus je izgubio samo dvije od posljednjih osam utakmica s Realom, uključujući i poraz prošle godine u finalu.

Prve utakmice četvrtfinala igrat će se 3. i 4. travnja, a uzvrati su 10. i 11. travnja.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider