Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
POGREŠKA U KLJUČNOJ UTAKMICI

Sudačka organizacija se ispričala Brightonu zbog nedosuđenog kaznenog udarca

Već po treći put ove sezone, sudačka komisija Premier lige priznala je veliku pogrešku na štetu Brighton and Hove Albiona.

Kaoru Mitoma (Foto: Afp)

Momčad Brighton and Hove Albiona naugodnije je iznenađenje ove sezone Premier lige. Tim koji je Robert De Zerbi u rujnu preuzeo od Grahama Pottera nalazi se u borbi za svoj prvi nastup u europskim natjecanjima, no mogli su biti i u jako dobroj poziciji za naći se u Ligi prvaka, da nije bilo sudačkih pogrešaka.

Zakinuti za očiti kazneni udarac

Posljednja je došla u izravnom duelu s konkurentom za četvrtu poziciju, odnosno na subotnjem gostovanju kod Tottenhama. Riječ je o situaciji koja se dogodila u 71. minuti pri rezultatu 1:1, kad sudac Stuart Atwell nije dosudio kazneni udarac nakon prekršaja Emilea Hojbjerga nad Kaoruom Mitomom.

Situaciju koju je Atwell, na intervenciju sudaca u VAR sobi, gledao na VAR monitoru, možete vidjeti OVDJE.

Iako je kontakt kojim je Japanac zaustavljen očit, Atwell je ostao pri svojoj prvobitnoj odluci. Tottenham je do kraja susreta postigao pogodak vrijedan tri boda, koji ih je ostavio u utrci s Manchester Unitedom i Newcastleom za dva otvorena mjesta u elitnom UEFA natjecanju.

Već treća službena isprika ove sezone

Da je pogreška bila očita, potvrdili su i iz Udruženja engleskih profesionalnih nogometnih sudaca (PGMOL), time što su se službeno ispričali Brightonu.

No, malo će to znači momčadi koja je mogla ući u izravnu borbu za četvrto mjesto, budući da u odnosu na Tottenham imaju i dvije utakmice manje te jednu manje u odnosu na preostala dva spomenuta sastava. 

Da bi sve bilo još gore, ovo je već treća izravna isprika upućena upravo Brightonu od strane istog tijela.

U veljači im je poništen pobjednički pogodak Pervisa Estupinana protiv Crystal Palacea, a oštećeni su i u siječanjskom susretu FA cupa protiv Liverpoola, kad Fabinhu nije pokazan očiti crveni karton. Na kraju su ipak prošli dalje te trenutno čekaju susret polufinala protiv Manchester Uniteda.

Ostane li Brighton and Hove Albion bez povijesnog izlaska u Europu, znamo gdje će najviše njihovih navijača uperiti prstom.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider