Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Stav Sudačke komisije

Jedno od najmirnijih kola HNL-a: Pajač je odlično odsudio izravni obračun za prvo mjesto

Sudačka komisija Hrvatskog nogometnog saveza objavila je svoj osvrt na 25. kolo Hrvatski Telekom Prve lige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Slijedom odluke Komisije nogometnih sudaca Hrvatskog nogometnog saveza o redovitim objavama tumačenja i interpretacije pojedinih situacija s utakmica Hrvatski Telekom Prve lige, objavljena je i sudačka analiza 25. kola.

Izdvojene su samo dvije situacije i obje su s utakmice Osijek - Dinamo koja je ujedno bila i izravni obračun za prvo mjesto.

Evo tumačenja Komisije nogometnih sudaca:

41. minuta: Ispravna procjena suca utakmice, nema 'prekršaja kažnjive igre rukom' kad lopta pogađa braniča Dinama u ruku koja se nalazi u kontaktu sa suparnikom tijekom borbe za poziciju. Jasnim razmatranjima PNI-e u interpretaciji kažnjive igre rukom, takav položaj ruke smatra se prirodnim i dozvoljenim.

46. minuta: Ispravna procjena suca utakmice, nema 'prekršaja kažnjive igre rukom' kad lopta pogađa braniča Osijeka u ruku. Razmatranjima PNI-e u interpretaciji kažnjive igre rukom, položaj ruke u trenutku kontakta lopte i ruke smatra se potpuno prirodnim analizirajući kretnju tijela i činjenicu da ruka niti u jednom trenutku nije povećala obujam tijela braniča.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider