Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ŠTO KAŽETE NA OVO?

VIDEO Debitiralo novo nogometno pravilo: Sudac na SP-u publici preko razglasa objašnjavao odluku VAR-a

Već ranije najavljeno pravilo debitiralo je na FIFA Svjetskom klupskom prvenstvu, koje je jučer započelo u Maroku.

Ma Ning (Foto: Guliver Images)

FIFA ne prestaje isprobavati nove ideje koje bi potencijalno mogle podići nogomet na višu razinu. 

Takve ideje uglavnom se testiraju na manjim FIFA-inim natjecanjima, poput ženskih prvenstava ili prvenstava manjih reprezentacija, a novo pravilo odlučili su isprobati na Svjetskom klupskom prvenstvu koje je jučer započelo u Maroku.

Sudac u direktnoj komunikaciji s publikom

Prvi susret u Tangeru odigrali su Al Ahly i Auckland City, a egipatski klub slavio je rezultatom 3:0, što je zapravo manje bitan podatak od onoga ključnog za ovaj tekst. Tu se radi upravo o spomenutom novom pravilu.

Naime, kineski sudac Ma Ning postao je prvi sudac koji je preko razglasa objašnjavao promjenu odluke nakon pregleda VAR snimke.

Upravo o tome se radi, pravilo koje nalaže sucima da publici na stadionu, a automatski time i onima pred ekranima, ukaže na to zašto je neka odluka promijenjena.

Ovdje se radi o prvobitno dosuđenom kaznenom udarcu u petoj minuti sudačke nadoknade susreta, koji je nakon pregleda snimke pretvoren u slobodni udarac s ruba šesnaesterca, ali i crveni karton za igrača Aucklanda koji je prekršaj skrivio.

Kineski sudac tako je ušao u povijest, a kako je to izgledalo, pogledajte OVDJE te sami procijenite kako vam se to čini i mislite li da to pravilo ima budućnost.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider