Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Uvjereni u uspjeh

Sve osim pobjede protiv Finske bio bi debakl, ali bilo bi pogubno shvatiti ih olako

Vratar hrvatske nogometne reprezentacije Danijel Subašić i branič Matej Mitrović u srijedu su prije treninga Vatrenih na stadionu Rujevica izrazili uvjerenje u uspjeh u utakmici s Finskom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bez Ćorluke i Lovrena, hrvatska obrana će u završnici kvalifikacija za SP 2018. uvelike ovisiti o Mateju Mitroviću, stoperu turskog Bešiktaša. Međutim, Matej u Bešiktašu igra - vrlo malo! A ako Finci u petak probiju i Vidu i Mitrovića, kao posljednja prepreka ukazat će im se Danijel Subašić, sjajni vratar francuskog prvaka Monaca.

"Pred nama je teška utakmica, znamo kako igra Finska. No, moramo dati sve od sebe kako bi osvojili tri boda i potom idemo u Ukrajinu na odlučujući susret," rekao je Subašić.

Na novinarsko pitanje o nedavnoj ozljedi Subašić je istaknuo da još osjeća malu bol u gležnju, ali da ga to neće spriječiti da pruži sve od sebe da hrvatska reprezentacija ostvari svoj cilj. Osvrnuo se i na brojne izostanke koji su pogodili hrvatsku vrstu uoči utakmice protiv Finske.

"Uvijek netko nedostaje, ali imamo super dečke koji u svakom trenutku mogu ući u igru", naveo je dodavši kako ne smatra da je riječki brzi travnjak presudan za igru.

"Bitno je kako ćemo mi ući u igru i igrati na tom terenu", rekao je.

Koliko je uopće jaka ta Finska? Prema tržišnoj vrijednosti svojih igrača, Finska je jaka otprilike kao - Rijeka. Obje ekipe vrijede oko 24 milijuna eura. Pa logično je da bi u petak sve osim pobjede Hrvatske bio - debakl! Hrvatska reprezentacija i s brojnim izostancima ima deset puta skuplje igrače, koji vrijede oko 245 milijuna eura. Naravno, bilo bi pogubno bilo koga shvatiti olako. Ova Finska je pobijedila Island, i od nikoga u skupini nije uvjerljivo izgubila.

Matej Mitrović je najvažnijim ocijenio uigranost cijele ekipe.

"Bitno je da se svi zalažu i daju sve od sebe. Pri tome nije toliko važno što reprezentacija ima problema s ozljedama, jer nas to stalno prati," kazao je Mitrović.

Upitan o svom statusu u Bešiktašu, nakon dolaska bivše zvijezde Real Madrida Portugalca Pepea, Mitrović je rekao da je to vrijedna prilika da uči od njega te da strpljivo čeka svoju priliku za igru.

Što se tiče navijača, Rujevica prima osam tisuća ljudi, i trebala bi biti puna. Ali najžešći navijači - Rijekina Armada - objavili su da na utakmicu neće doći. Eto u takvom ozračju hrvatska reprezentacija kreće u odlučujuću borbu za Svjetsko prvenstvo.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider