Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
POD NAPADOM EKSTREMISTA

Strijelci dva najvažnija španjolska gola na Euru prozvani izdajicama

U španjolskoj reprezentaciji na Euru je bilo čak devet nogometaša iz Baskije, a neki od njih susreli su se s napadima ekstremista.

Mikel Oyarzabal i Mikel Merino (Foto: Afp)

Španjolska nogometna reprezentacija postala je prvakom Europe uz popriličan baskijski štih, odnosno s čak devet nogometaša iz Baskije u rosteru.

Nikad više Baska, posebno u glavnim ulogama

Neki su bili standardni prvotimci, poput Unai Simona, Laportea, Le Normanda i Williamsa, a dva vjerojatno najvažnija pogotka na prvenstvu također su postigli Baski.

To je pobjednički pogodak Mikela Merina u susretu četvrtfinala protiv Njemačke i finalni pogodak Mikela Oyarzabala vrijedan trofeja.

Nažalost, upravo ta dva nogometaša doživjela su neugodno iskustvo.

Heroji Španjolske u Baskiji prozvani izdajicama

U Elorriju, gradu odakle dolazi Oyarzabalova majka, osvanuo je grafit u kojem se njih dvojica prozvani izdajicama, uz dodatne uvrede.

Naravno, poruke dolaze od strane podržavatelja baskijskih separatista, koji srećom više nisu tako aktivni niti agresivni, kao nekad ranije. No, još uvijek ima veliki broj onih koji smatraju da Baski ne bi trebali nastupati za Furiju, odnosno da time pružaju podršku državi od kojeg već desetljećima traže nezavisnost.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Mnogi su očekivali da će Dybala prihvatiti ponudu, ali unatoč mogućnosti velike zarade Argentinac je odlučio odbiti ponudu iz Saudijske Arabije i ostati vjeran Romi. ⚽

Dybala potpisao je za Romu prije dvije godine, a njegov dolazak iz Juventusa obilježen je jednim od najljepših dočeka pridošlom igraču u povijesti talijanskog nogometa. 🤩

📸: AFP
Nakon remija Rijeke i Olimpije u play-offu za Konferencijsku ligu, momčad Radomira Đalovića nalazi se u nezgodnoj poziciji. Ništa nije izgubljeno, ali u Ljubljanu putuju bez prednosti te u značajno slabijem sastavu. ⚽

Đalović je nakon okršaja priznao kako su propustili veliku priliku na Rujevici, ali kako ništa nije odlučeno. 💪

Više pročitajte na portalu @golhr. ☝️

📸: Goran Sebelic/CROPIX
Remi na Rujevici. Riječane u Ljubljani čeka lov na jesen u Europi. ⚽

📸: Pixsell
GOL! ⚽️

Olimpija preko udarca s bijele točke dolazi do izjednačenja!