Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
DRUGO VRIJEME

Strijelac "fantomskog gola" i najvećeg hat-tricka u povijesti: "Jutro nakon toga sam kosio travu u svom dvorištu"

Koliko je nogomet nekad bio drukčiji, najbolje nam svjedoči zanimljiva izjava Geoffa Hursta o utakmici koja mu je obilježila život.

Gol Geoffreya Hursta za 2:2 (Foto: Gulliver Images)

Jedan od najvećih junaka engleskog nogometa je Geoff Hurst. Danas 82-godišnji legendarni nogometaš koji je postigao tri pogotka u finalu Svjetskog prvenstva 1966. godine, koje su Englezi osvojili na vlastitom terenu.

Najpoznatiji gol i hat-trick u povijesti

Ujedno je od i strijelac fantomskog gola koji je i dandanas razlog raznih polemika o tome je li se njegov šut od grede odbio iza gol-linije. Sudac Gottfried Dienst pogodak je priznao, a Englezi su ušli u povijest.

Hurst je i dalje vrlo aktivan u javnosti pa je tako gostovao u podcastu Football's Greatest, gdje je naravno veliki dio vremena posvećeno tom finalu, ali i onome što se događalo nakon njega.

Naime, Englezi su osvojili titulu, ali nakon toga nije bilo nikakvih posebnih ceremonija pred navijačima, nego su svi već idući dan bili kod kuće, a žene im nisu sudjelovale ni u kakvim akcijama.

Ceremonije bez supruga, iduće jutro svi su bili kod kuće

"Žene uopće nisu bile pozvane na utakmicu, srednji vijek. Neki ljudi to znaju, ali neki će biti iznenađeni kad čuju da naše supruge nisu bile pozvane na nikakav prijem nakon finala niti bilo što slično", rekao je Hurst.

Onda je upitan je li istina da su novinari iduće jutro pokušali doći do njega, a da su ga pronašli u dvorištu s kosilicom u rukama.

"Da, često me pitaju što sam radio iduće jutro, ali radio sam isto što sam radio nakon svake subotnje utakmice. Otišao sam kući i prvo oprao svoj auto, imao sam tada Austin 1100, a onda sam pokosio travnjak svoje kuće u Hornchurchu, koju sam platio 5050 funti. Martin Peters nije imao tako skupu kuću. On je bio iza ugla i platio ju je 4950 funti", uz osmijeh je ispričao Hurst.

Uistinu jedno čudno i svakako drukčije vrijeme, ali drago nam je da je Geoff još uvijek s nama, da je izuzetno lucidan te da i dalje s takvim žarom priča o tome svemu. 82 su mu godine, neka poživi još dugo!

Cijeli Football Greatest podcast pogledajte OVDJE.

What was Sir Geoff Hurst doing the morning after he scored a hat-trick to win the World Cup final?... Mowing his lawn.
byu/wbreid77 insoccer

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider