Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
TRAŽE VIŠE AMBICIJA

Što znači poruka Osijekovih navijača s utakmice protiv Rudeša? Motivirana je posljednjom izjavom predsjednika kluba

Vrlo znakovita bila je poruka s Kohortine tribine tijekom Osijekove utakmice protiv Rudeša.

Kohorta protiv Rudeša (Foto: Borna jaksic/PIXSELL)

Vrlo zanimljivu poruku razvili su navijači Osijeka tijekom utakmice protiv Rudeša. Pored već od prošlog susreta aktualne poruke "Uprava, odlazi!", navijači momčadi s Opus Arene ovog su puta nešto detaljnije poručili prije svega predsjedniku kluba Ferencu Sakalju.

"Cilj vam nije naslov prvaka? Pa nije ni žvaka za seljaka! Neradnici, odje*ite iz NK Osijeka", glasila je poruku za koju su se mnogi pitali što ju je točno motiviralo.

Intervju predsjednika kluba dodatno razljutio navijače

Riječ je o velikom intervjuu koji je Sakalj dao za Glas Slavonije, a u kojem je progovorio o klubu u periodu otkako je on preuzeo svoju funkciju. Sakalju su mnogi zamjerali što ga se ne može često vidjeti na utakmicama, a još više o tome što ne izlazi u javnost kad je riječ o temama koje navijače zanimaju.

Upravo zbog toga dao je intervju koji nije rezultirao onime čime su se u klubu nadali. Zapravo, navijači su se u prvom planu okrenuli izjavi koja se tiče ambicija kluba.

"Što se tiče HNL-a, naš minimalni cilj uvijek će biti plasman među četiri prvoplasirane momčadi. U tri godine koliko sam na čelu kluba Osijek je bio jednom drugi i dvaput treći, što je po meni realan učinak. U Hrvatskoj je iznimno teško biti prvak, a o tome najbolje govori i činjenica da je u posljednjih 18 godina samo jednom Rijeka uspjela prekinuti dominaciju Dinama. Mislim kako to dovoljno govori koliko je kompleksan put do titule", rekao je tim putem Sakalj, nadovezavši se:

"To, naravno, ne znači kako mi nemamo ambiciju postati prvaci Hrvatske ili da ćemo se unaprijed toga odreći, ali treba biti objektivan. Osijek ima treći proračun u HNL-u i to je naša startna pozicija uoči svake sezone. Naravno, uvijek ćemo gledati prema gore i imati plan uključiti se u borbu za naslov prvaka."

Upravo ta izjava, uz dio u kojem Sakalj govori o prestanku velikih ulaganja, nakon što ona u periodu Nenada Bjelice nisu donijela željeni rezultat te vraćanju u realnije okvire, povod je takve poruke.

Navijači traže otvoren napad na titulu

Ukratko, navijači Osijeka nisu zadovoljni time što Sakalj nije kao cilj iznio napad na titulu prvaka u budućnosti, nego je u svim izjavama kao prvi cilj stavio financijsku stabilnost kluba. Razljutio ih je, naravno, i dio o tome koliko je teško doći do titule.

Možda se sve to moglo bolje prenijeti van, s obzirom na to da je Sakalj naveo kako će Osijek prihvatiti borbu za titulu ako se u njoj nađe. Ali ono što su svi htjeli čuti Sakalj nije izjavio i došlo je do dodatnog nezadovoljstva.

Ipak, treba razumjeti i navijače. Klub koji je otprilike na diobi trećeg i četvrtog mjesta u državi po broju navijača i nekoj reputaciji, ili je barem tamo bio do prije desetak godina i uzleta Rijeke, ima poprilično manje trofeja od kluba koji mu je nekako povijesno najveća konkurencija u državi.

Osječani nisu zadovoljni što u vitrinama imaju tek taj jedan Kup i s pravom su se nakon privatizacije nadali novim uspjesima. S druge strane, Rijeka je od svoje privatizacije, 2012. godine, došla do jedne titule i četiri Kupa (uz dva ranije osvojena), a čak četiri puta odigrala je europsku jesen, odnosno grupnu fazu Europske lige.

Osijek u sedam godina ima tek jedno drugo mjesto u prvenstvu i doigravanje Europske lige 2017. godine. Zbog toga se traži iskorak i trofeji.

Njih zasad nema, a vidjet ćemo hoće li u bližoj budućnosti ipak doći. No glavni cilj uprave, da se Sakaljevim intervjuom pokušaju približiti najvjernijim navijačima, očigledno nije uspio i teško će se u skorije vrijeme ukloniti transparent koji zove na odlazak uprave kluba.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider