Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
slobodan pad

Što se događa u Madridu? Messi sam zabio koliko i cijela momčad Reala

Real Madrid nije stigao do pobjede niti u trećoj domaćoj utakmici u novoj sezoni.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nije dobro počela nova sezona aktualnog prvaka Španjolske i Europe. Nakon čudesne dvije utakmice u Superkupu mnogi su brzopotezno zaključili kako će Real i na početku nove sezone nastaviti dominaciju iz prošle. Barca je potučena do nogu, ali su se stvari brzo promijenile mjesec dana kasnije.

Tko bi tada pomislio da će nakon prvih pet kola Real zaostajati za Barcom čak sedam bodova i nalaziti se na sedmom mjestu LaLige. Preskočio ga je i Betis koji je slavio na Santiago Bernabeuu golom u sudačkoj nadoknadi te nastavio negativan niz Madriđana koji u prvenstvu nisu slavili u prve tri domaće utakmice sezone.

To se posljednji put dogodilo prije više od 20 godina, u sezoni 1995/1996 kada je Atletico uzeo naslov, a njegov gradski rival ostao je u minusu čak 17 bodova. Također, samo je tri puta u povijesti Real na ovaj način ušao u sezonu.

Sezona je tek krenula, no u Madridu po običaju mira nema. Navijači su naviknuli na nešto više od ovoga što trenutno pružaju njihovi ljubimci.

''Loše je, ali to je nogomet. Lopta jednostavno nije htjela u gol. Nismo igrali sjajno, ali nismo imali ni lošu utakmicu. Poslije smo malo previše žurili. Lopta nam jednostavno neće u gol'', pokušao je malo banalizirati stvar Zinedine Zidane koji je u nastavku utakmice žrtvovao Luku Modrića koji je dotad bio vrlo dobar.

Bez gola, rekorda i bodova

Još jedna nevolja za Zidanea zove se Marcelo. Brazilac se ozlijedio pri jednom doskoku. Čak je u izjavi nakon utakmice posumnjao da je nešto puklo, ali detaljni pregledi dat će odgovor na mogući izostanak sa sljedećih utakmica.

Mislilo se kako će na ovoj utakmici eksplodirati Cristiano Ronaldo. Nije ga bilo zbog malo pretjerane kazne od pet utakmica zbog nasrtaja na suca u Superkupu. Propustio je prva četiri kola pa je ''sterilni Real'' trebao dobiti svog najpotentnijeg igrača. No i on se uklopio u sivilo, a umjesto preciznih udaraca sijevale su nervozne reakcije Portugalca.

U tri domaće utakmice na startu sezone Real je uputio čak 67 udaraca prema golu, ali su cilj našle samo tri lopte. Marco Asensio je zabio dva gola Valenciji, Lucas Vasquez jedan Levanteu. Navijači tako nisu vidjeli niti jedan pogodak slavnog trojca Bale - Benzema - Cristiano.

Real pred svojim navijačima djeluje preopušteno, igra je nekako spora, a u novoj sezoni brojne rotacije Zidanea zasad ne daju ploda. Je li baš bilo potrebno vaditi Isca i Modrića protiv Betisa, pitaju se madridski mediji.

Isco je nakon utakmice spominjao napetost zbog slabe realizacije. Protiv Betisa je trebao biti srušen rekord Peleovog Santosa od 73 uzastopne utakmice u kojima su zabili gol, no on će ipak ostati samo izjednačen.

I za kraj, jedan podatak kojeg su vrlo rado izvukli u Barceloni. U prvih pet kola Real je zabio devet pogodaka, isto koliko i Lionel Messi.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider