Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Analiza Vlade Bobana

Što nas čeka do kraja prvenstva i tko je najveće iznenađenje

Koje zamke prijete Rijeci i Dinamu do njihovog novog međusobnog ogleda u posljednjem kolu prvenstva, tko putuje u Europu i koja je momčad najugodnije iznenađenje proljeća pogledajte u analizi Vlade Bobana.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iza nas je 27 kola u HNL-u i klubovi ulaze u posljednju četvrtinu prvenstva. Na vrhu je, naravno, najuzbudljivije. Rijeka i dalje ima četiri boda prednosti i Dinamo će osim konstantnih pobjeda morati dočekati kiks Rijeke do posljednjeg kola i njihovog obračuna na Maksimiru 27. svibnja.

Pogledajmo prvo raspored prvoplasirane Rijeke. Istaknuli smo, barem na papiru, tri najteže utakmice koje čekaju momčad Matjaža Keka do sudara s Dinamom. Nakon Splita i Istre, na Rujevicu dolazi trećeplasirani Osijek.

Iako pozicija na tablici ne sugerira tako, Riječanima bi vrlo teško gostovanje moglo biti kod Lokomotive u 32. kolu. Kolo iza također nosi jednu posebno tešku utakmicu, radi se o Jadranskom derbiju s Hajdukom.

Kod Dinama stvari stoje ovako. Nakon tradicionalno ''teškog'' gostovanja kod Lokomotive, Dinamo čeka derbi s Hajdukom. Bijeli su u 11. kolu na Maksimiru već uzeli bod Dinamu, vidjet ćemo može li im to opet uspjeti.

Kopićev Slaven Belupo u 30. kolu je neugodan protivnik za svakoga, tako i za Modre. Prije sudara s Rijekom na Maksimiru, Dinamo u pretposljednjem kolu igra u Gradskom Vrtu s Osijekom.

S obzirom na to da su u finalu kupa Rijeka i Dinamo, četvrtoplasirana momčad HNL-a igra 1. pretkolo europske lige, dok trećeplasirana drugo pretkolo. To su za sada Osijek i Hajduk. Ni jedni ni drugi ne briljiraju ovoga proljeća, a njihov sudar oko eventualnih boljih startnih pozicija u Europi bit će u 32. kolu na Poljudu.

I dok je Cibalia vjerojatno siguran putnik u 2. ligu, od ostalih klubova izdvojit ćemo Istru 1961.

Od kad ih je ove zime preuzeo Mario Tot, Istra je osvojila najviše bodova uz Dinamo i Rijeku. U sedam kola ovoga proljeća Totova momčad je upisala četirir pobjede, jedan remi i samo dva poraza. Velikih 13 bodova za peto mjesto koje jamči miran prvoligaški život i iduće sezone.
 

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider