Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ne oprašta se

Što jede Zlatan Ibrahimović: Posebna dijeta zbog koje će igrati i s 41 godinom

Zlatan Ibrahimović igrat će u Milanu i sljedeće sezone.

Galerija Zlatan Ibrahimović

Talijanski mediji objavili su kako je Zlatan Ibrahimović odlučio odigrati još jednu sezonu. Nakon velikih problema s koljenom, iz kojeg je cijelu sezonu morao vaditi vodu, i osvajanja Scudetta mnogi su pretpostavili kako će se Ibra oprostiti od nogometa.

No, i dalje želi igrati, i to za Milan, s kojim će produžiti ugovor na još jednu sezonu. U listopadu će napuniti 41 godinu, što govori kako je Ibra pravi fenomen iako nekoliko godina mlađi Cristiano Ronaldo, Luka Modrić, Karim Benzema i ostali slijede njegov put.

A da u modernom nogometnu možete igrati na vrhunskoj razini, potreban je sportski život. To znači maksimalnu posvećenost svojem tijelu, koja se zasniva na svakodnevnom vježbanju i posebnoj vrsti prehrane.

Što jede Ibrahimović

A što to jede Zlatan Ibrahimović? Njegova se prehrana sastoji od isključivo bijelog mesa, svježeg voća i povrća, ali dopusti si sušenu govedinu, bresaolu. No, zato je zabranjena sva zamrznuta hrana, čak i sladoled, dok je tjestenina dopuštena u rijetkim trenucima.

Dopušten je samo nerafinirani šećer, a posebno pazi i na porcije obroka.

No, postoje iznimke, pišu talijanski mediji. Radi se o nagradama tijekom ljeta ili nakon utakmica. Jedna takva nagrada je pizza ili jedno jelo po izboru tjedno. No, i u tim slučajevima jako pazi na količinu koju unosi, a pržena hrana i deserti strogo su zabranjeni.

Bio je ljut u Parizu

Ibra pazi i na kvalitetu hrane te da su namirnice sezonske. Postoji priča da je bio jako ljutit kad je stigao u PSG zbog toga što u klupskoj kuhinji nije bilo dovoljno svježeg voća i povrća na raspolaganju igračima.

Nedavno je Zlatan izjavio kako mu je teško dodatno smršavjeti jer ima samo osam posto masnoće u tjelesnoj masi.

Prije 20-ak godina ovakvo je nešto u nogometu bilo nezamislivo, no sve više vrhunskih nogometaša shvatilo je kako se profesionalna karijera možete produžiti za pet ili šest godina uz strogu brigu o svojem tijelu. Naravno, ako ih zaobiđu teške ozljede.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider