Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Vremenski uvjeti i puno letenja

Kamp Vatrenih nosi i poteškoće: ''Mogu reći da je taj fenomen zbilja problem''

Kamp Vatrenih će tijekom Svjetskog prvenstva u Rusiji biti u luksuznom resortu Šumska rapsodija, nedaleko od Sankt-Peterburga.

Kamp Vatrenih za SP 2018. (GOL.hr)

Zlatko Dalić i njegovi izabranici tijekom Svjetskog prvenstva koristit će blagodati resorta Šumska rapsodija s četiri zvjezdice, smještenog između šume i jezera Simaginskoje, 60-ak kilometara od Sankt Peterburga.

Vatreni će tako boraviti u kampu koji je okružen nepreglednom borovom šumom. Uključuje unutarnji bazen sa staklenim krovom i spa centar. Prosječna dnevna temperatura tijekom lipnja je oko 15-16 stupnjeva. Kako je pripremati se u tim uvjetima zna i bivši reprezentativac Stipe Pletikosa, koji je godinama igrao u Rusiji.

''U Rusiji se znaju dogoditi velike temperaturne amplitude. Čak i ljeti, pogotovo blizu Sankt-Peterburga gdje ćemo mi biti smješteni temperature znaju biti jako niske, dok u Rostovu gdje ćemo igrati zadnju utakmicu znaju biti i jako visoke'', izjavio je Pletikosa.

Osim ćudljivih vremenskih uvjeta, Dalića i momčad dočekat će i fenomen poznat kao bijela noć.

''Mogu reći da se zbilja se radio o eventualnom problemu s kojim se mi možemo tamo susresti, jer bez obzira na to nekakvo dobro zamračenje soba s jako dobrim zavjesama, ostaje taj jedan psihološki moment na koji je jako teško utjecati, budući da je tokom cijele noći dan'', objasnio je Pletikosa.

Kamp Vatrenih za SP 2018. (GOL.hr) Kamp Vatrenih za SP 2018. (GOL.hr)

Teren za trening nalazi se u mjestu 20-ak kilometara od kampa, tako da će Vatreni, barem u tom dijelu zaobići eventualne prometne gužve poznate iz ruskih prijestolnica.

''Po meni je prava šteta što se nismo uspjeli izboriti da pronađemo kamp u blizini Moskve, jer s obzirom na putovanja i relacije, ali i samu važnost utakmice koja nas čeka u Rostovu, ja mislim da bi to nekako bilo najbolje'', rekao je bivši hrvatski reprezentativac.

Dalić i igrači će se, kao i ostali, morati pripremiti na sate leta. Prva utakmica protiv Nigerije igra se u Kalinjigradu udaljenom oko 1000 kilometara. Susret protiv Argentine igrat će se u Nižnji Novgorodu od kampa udaljenom 1200 km, dok će se posljednja utakmica u skupini, ona protiv Islanda, igrati u 2000 kilometara udaljenom Rostovu.

No, ni drugim reprezentacijama neće biti jednostavnije, pa naš proslavljeni bivši reprezentativac poručuje.

''Vjerujem da bez obzira na sve ove stvari o kojima smo sad pričali, mislim da je jako bitno ono što mi možemo reći na terenu, a to je jako puno'', zaključio je Pletikosa.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider