Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dotakao se i Hajduka

Štimac ispalio tko ga je nogirao s klupe Vatrenih: "Nisu mene porazili Mamić i Šuker"

Bivši izbornik hrvatske reprezentacije Igor Štimac progovori je o vremenu dok je vodio Vatrene…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U podcastu Sport kluba gostovao je bivši izbornik hrvatske reprezentacije Igor Štimac, koji je progovorio o vremenu dok je vodio Vatrene te je komentirao situaciju u Hajduku.

Štimac je dobio otkaz na mjestu izborniku, odnosno dao je mandat na raspolaganje u završnici kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2014. u Brazilu. Davor Šuker, tadašnji i sadašnji predsjednik HNS-a, prihvatio je Štimčevu ostavku. Naravno, nakon ne pretjerano dugačkih konzultacija sa Zdravkom Mamićem, tada najmoćnijim članom Izvršnog odbora HNS-a i pravim šefom Kuće nogometa.

Razgovor sa Štimcem vodio je komentator i novinar Sport kluba Neven Cvijanović. Prenosimo najzanimljivije dijelove intervjua.

CVIJANOVIĆ: Igore, ti si bio izbornik hrvatske reprezentacije i to u onim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Brazilu. Družili smo se u to vrijeme, ja sam bio glasnogovornik. Zvučat ću grubo, ali baš me briga: mene je Šuker nogirao, a nakon toga i tebe. Jesi li komunicirao s Davorom nakon toga? U kakvim ste odnosima?

gol expired Teške posljedice žestokog sudara: Stravična ozljeda poznatog vratara divider

ŠTIMAC: Ja i Davor smo ostali dobri bez obzira na sve što se događalo u postigračkom dobu. Znaš da smo znali biti na suprotnim stranama u mojoj kandidaturi za predsjednika HNS-a. Ja bih rekao, za razliku od tebe, da mene Davor nije nogirao. Ja sam, s obzirom na privatnu situaciju, sve ono što sam kao osoba tada prolazio, u pitanju zdravstvenih tegoba koje sam imao i cijeloj atmosferi u to vrijeme, ponudio svoj mandat na raspolaganje, iako sam ispunio svoje zadatke. Smatrao sam da mi se treba vjerovati, ali sam moralno i odgovorno ponudio mandat zbog atmosfere koja se tad kreirala. Ja uvijek ispred svega stavljam hrvatski nogomet, pa i ispred sebe. To su bile najteže kvalifikacije, u najtežim okolnostima, osam utakmica smo gostovali, takva je bila atmsofera, ali svejedno smo ostvarili ciljeve. Shvatio sam s vremenom da je moj ostanak bio uteg za reprezentaciju."

CVIJANOVIĆ: Kapa dolje na svemu što si prošao u tim danima. Ti si došao na čelo reprezentacije kada su svi gotovo bili protiv tebe, ti si mogu reći došao na čelo reprezentacije s imidžem kao pobočnik Zdravka Mamića u tom trenutku, pogotovo nakon svih onih vaših stvari, svega što se dogodilo između vas. Odjednom si dobio njegovu podršku za tu poziciju. Onda, ako se sjećaš, priče sa Sammir...

gol expired Njene su fotke (s mobitelom) prije deset godina ekspresno obišle cijeli svijet: Pogledajte kako danas izgleda divider

ŠTIMAC: Imam protuodgovor na sve to što ti govoriš. U jednom trenutku imao sam silnu potporu hrvatskog nogometnog puka kada sam želio u čišćenje u odnosima u hrvatskom nogometu. Nisu mene porazili Mamić, Šuker ili Marković, najmanje Vlatko koji je tada već bio dosta bolestan. Mene je porazila korumpirana država, to svi znaju. To nije bio moj poraz, nego države u kojoj živimo. Nakon toga što sam ja imao od opcija, a toliko sam toga dao za hrvatski nogomet. Ti danas bez obzira na silne uspjehe nećeš naći pozitivne komentare o hrvatskom nogometu, a sve je krenulo od hrvatskih klubova. Kad se dodađalo sve ono oko izbornika u to vrijeme pred SP u Brazilu, bila je jedna vrlo specifična situacija i u mom domu. Ja sam bio suspendiran baviti se nogometom u naredne dvije godine nakon izbora, to sam dobio od HNS-a jer sam se usprotivio. Ja sam im bio izlaz jer sam znao da su se u HNS-u silno bojali poraza od Srbije, a ja nisam. Vidio sam tu izlaz za sebe i ljude, nismo uspjeli. Znao sam da će mnogi krivo govoriti tada, svjestan sam toga. Zlih jezika i oštih pera ima, nas žele vratiti tamo odakle smo krenuli.

Cijeli razgovor pogledajte OVDJE.

Treći Nakić u povijesti Cibone: Mlađahni duo za novi uspon Vukova

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider