Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Brutalno iskreno

Prešao u Saudijsku Arabiju, a izbornik ga izbacio iz reprezentacije: "Sve je jasno, njegovo poglavlje je završeno"

Izbornik Nizozemske, Ronald Koeman, poručio je jednom od svojih igrača da je njegova reprezentativna karijera završena nakon što je prešao u Saudijsku Arabiju.

Ronald Koeman i Steven Bergwijn (Foto: Profimedia)

Nakon iznenađujućeg plasmana u polufinale Europskog prvenstva 2024., Nizozemska se priprema za početak kampanje u UEFA-inoj Ligi nacija.

Momčad Ronalda Koemana u subotu će se u Eindhovenu suočiti s Bosnom i Hercegovinom, a u utorak će igrati protiv Njemačke u Amsterdamu.

Koeman je u momčad uvrstio mnoge igrače koji su ovog ljeta nastupili u Njemačkoj, no jedan od istaknutih igrača neće biti uključen. Napadač Steven Bergwijn nije pozvan, a Koeman je kao razlog naveo njegov transfer u Saudijsku Arabiju.

"Njegovo poglavlje s reprezentacijom je završeno..."

U ponedjeljak je Ajax potvrdio da 26-godišnji napadač Bergwijn prelazi u saudijski Pro League klub Al Ittihad, pri čemu su nizozemski giganti primili naknadu od oko 21 milijun eura.

Na konferenciji za novinare u utorak, Koeman je izravno rekao novinarima da je Bergwijnova reprezentativna karijera završena zbog njegova odlaska u Saudijsku Arabiju.

„Steven Bergwijn odlazi u Saudijsku Arabiju sa 26 godina. Jasno je da to nema veze sa sportskim ambicijama. Njegovo poglavlje s nizozemskom reprezentacijom je završeno. On vjerojatno zna što bih mu ja rekao.“

Dolazi u ekipu krcatu poznatim imenima

Bergwijn je prošao kroz omladinske pogone Ajaxa i PSV Eindhovena prije nego što je započeo svoju profesionalnu karijeru u potonjem klubu.

U siječnju 2020. krilni napadač je za 27 milijuna funti prešao u Tottenham Hotspur, ali nije uspio opravdati očekivanja, pa se dvije godine kasnije vratio u Ajax za 26,4 milijuna funti.

Bergwijn je postigao 29 golova i upisao 12 asistencija u 80 utakmica za klub iz Amsterdama prije nego što je odlučio preći u Al Ittihad. U Jeddahu će se 26-godišnjak pridružiti igračima poput Karima Benzeme, N'Golo Kantea, Mousse Diabyja i Fabinha.

Amer Gojak i Stipe Perica Bombe s Rujevice: Rijeka blizu potpisa bivšeg asa Dinama, stiže i nekadašnji igrač Chelseaja divider

Juniori Lokomotive Lokomotiva saznala moguće suparnike u LP mladih: Prođu li, mogli bi na srpskog predstavnika divider

Julian Alvarez Ove godine na 11 tisuća transfera klubovi potrošili milijarde: Nestvaran iznos potrošen na igrače divider

Rafa Mir Šok u Valenciji: Bivši suigrač Ivana Rakitića uhićen pod optužbom seksualnog napada divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Možda je to bila tema razgovora između Jakira i Kompanyja nakon utakmice? Nikad nećemo saznati... ⚽

📸: CROPIX
Perišić putuje u Nizozemsku... 🇭🇷⚽️🇳🇱

📸: Cropix & Fabrizio Romano Facebook
Teška večer za Modre na Allianz Areni. ⚽🔵

📸: Ronald Gorsic/CROPIX
GOL!

Goreztka pogađa za ogromnu prednost domaćina. ⚽

📸: AFP