Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
cifra od koje boli glava

Pada engleski rekord: Man City će dati bogatstvo svojoj mladoj zvijezdi

Raheem Sterling će dobiti osjetnu povišicu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Krilni nogometaš Manchester Cityja Raheem Sterling (23) postat će najplaćeniji engleski nogometaš nakon što je dogovorio novi petogodišnji ugovor s Građanima. Engleski mediji javljaju da su igrač i klub postigli verbalni dogovor, a procjenjuje se da će zarađivati oko 340.000 eura tjedno kada stavi potpis na ugovor.

Sterling je do sada zarađivao oko 200.000 eura tjedno. S ovom povišicom postat će najplaćeniji Englezi i treći najplaćeniji igrač generalno u Premierligi. Najviše zarađuju Alexis Sanchez, koji tjedno uprihodi 358.000 eura od Manchester Uniteda, i Mesut Özil, kojeg Arsenal plaća 347.000 eura tjedno.

Novinari su izračunali kako će Sterling postati prvi engleski nogometaš koji će do svog 25. rođendana zaraditi više od 120 milijuna eura računajući plaću, bonuse i komercijalne ugovore.

Mladi nogometaš najavio je da će iduće godine u Londonu otvoriti nogometnu akademiju za siromašnu djecu.

Sterling je karijeru započeo u Queens Park Rangersu, potom je igrao za Liverpool, a 2015. je za 50 milijuna eura preselio u Manchester City. Za englesku reprezentaciju odigrao je 46 utakmica i postigao četiri gola.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider