Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"nije bilo razumijevanja"

Šok u prvaku Rijeci: Ristovski napušta momčad uoči povijesne utakmice!

Nakon ulaska u play-off Lige prvaka hrvatski prvak Rijeka doživio je veliki udarac u svojim ambicijama.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Stefan Ristovski napušta Rujevicu i karijeru će nastaviti u lisabonskom Sportingu. Informacija još nije službena, ali očekuje se da će potvrdu dobiti do kraja dana, najkasnije u nedjelju, prenosi Radio Rijeka.

"Da, istina je, Ristovski je pred odlaskom, a bit će službeno kad se zgotovi sva dokumentacija", kratko je odgovorio za spomenuti medij predsjednik riječkog prvoligaša Damir Mišković.

Odlazak sjajnog desnog braniča uoči dva velika ogleda protiv Olympiakosa u play-offu Lige prvaka poprilično je iznenađujuća vijest.

"Da, neobično. Ristovski nije želio produžiti ugovor. Puno smo nas dvojica razgovarali posljednjih mjesec dana, ali on je ostao pri svome. Iduće ljeto postaje slobodan igrač, a ove zime mogao bi pregovarati sa zainteresiranim klubovima i otići bez odštete", kazao je Mišković.

No, je li se transfer mogao odgoditi za 15-ak dana i realizirati nakon uzvrata protiv grčkog prvaka?

"Za to nije bilo razumijevanja s druge dvije strane. Igrač i njegov zastupnik s jedne i Sporting s druge strane inzistirali su na odlasku odmah. Ponudili smo im čak i novčanu odštetu za te dvije utakmice protiv Olympiakosa, ali nisu željeli pristati. Nažalost, nemoćni smo jer ne želimo riskirati da na kraju ode kao slobodan igrač. Ristovskom hvala za sve što je napravio za Rijeku, za sve sjajne igre", rekao je Mišković ne željevši komentirati iznos odštete.

Hoće li na Rujevici reagirati i potražiti zamjenu za Ristovskog?

"U kadru imamo odlične igrače poput Martića koji će sada imati više šansi potvrditi zašto je doveden prošle godine. Prijelazni rok traje do 31. kolovoza i puno se toga do tada može dogoditi oko ulaznih i izlaznih transfera", zaključio je Mišković.

Prva utakmica protiv Olympiakosa igra se u Grčkoj 15. ili 16. kolovoza, a uzvrat je tjedan dana kasnije na Rujevici. Pobjednik ostvaruje plasman u Ligu prvaka, a poraženi u Europsku ligu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider