Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Savršenih 45 minuta

Koliko Neymar znači PSG-u? Pa nije bez razloga jedan od najboljih na svijetu

Neymar je odigrao savršeno prvo poluvrijeme u utakmici PSG-a i Cityja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

 U polufinalnom susretu Lige prvaka između PSG-a i Manchester Cityja na Parku prinčeva, imali smo prilike pratiti nevjerojatan preokret engleske momčadi koja je pobijedila s 1:2.

Od minusa na poluvremenu, "Građani" su došli do važne pobjede na teškom gostovanju u samo sedam minuta igre.

Za City su zabijali Kevin De Bruyne i Riyad Mahrez, dok je domaću momčad u vodstvo doveo Marquinhhos. Unatoč porazu, jedno se drugo ime izdvojilo u večerašnjem susretu, a to je ime brazilske zvijezde Neymara.

Savršenih 45 minuta na terenu

Nevjerojatno zvuče sljedeći podaci koji otkrivaju koliko Neymar sudjeluje u igri pariške momčadi. Naročito u prvih 45 minuta susreta protiv Cityja.

U devedeset minuta koliko je proveo na terenu Neymar nije zabilježio ni pogodak ni asistenciju, ali je drugim statističkim podacima pokazao koliku vrijednost donosi pariškoj momčadi.

U prvih 45 minuta susreta PSG je upisao četiri udarca u okvir protivničkih vrata, a od toga su bila dva udarca brazilskog nogometaša. Nažalost, to je bilo sve od PSG-a koji je u drugih 45 minuta susreta uputio tek jedan udarac na vrata engleske momčadi.

Dva ključna dodavanja, jedna gol šansa...

Što se pak tiče njegovog doprinosa u kreiranju opasnih gol šansi, možemo primjetiti kako je u prvom dijelu susretu imao šest dodavanja u protivnički šesnaesterac, a od toga je bilo jedno ključno dodavanje.

U drugom dijelu utakmice, tome je dodao još jedno ključno dodavanje, ali je i stvorio jednu veliku gol šansu. Nažalost po francusku momčad, to nije bilo dovoljno barem za remi.

Nadalje, u prvom dijelu susreta obje su momčadi imale po devet prekršaja, a od toga su dva prekršaja Manchester Cityja otpala upravo na brazilskog nogometaša.

gol expired Manchester City izveo preokret u Parizu i jednom nogom zakoračio u finale Lige prvaka! divider

Velikih je problema s njime imao Kyle Walker koji nije našao drugog načina kako ga zaustaviti, nego prekršajem. Zbog toga je cijelo prvo poluvrijeme visio žuti karton u zraku. Do kraja utakmice, igrači engleske momčadi napravili su još tri prekršaja nad brazilskim nogometašem.

U isto vrijeme, Neymar je oduzeo dvije lopte, bez prekrašaja, u prvih 45 minuta susreta, dok je u cijeloj utakmici bio uspješan u šest od 16 duela.

Upisao je brazilski nogometaš savršen nastup u prvom poluvremenu, dok je drugo poluvrijeme u potpunosti pripalo engleskoj momčadi koja je taktički ugušila parišku momčad, pa i Neymara.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider