Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
BIO BI U ZAGREBU

Ovo je novi stadion Hrvatske? Koštao bi 60 milijuna eura: ''Rok izgradnje je maksimalno tri godine''

Stadion bi primao maksimalno 30 tisuća navijača

Ovako bi u budućnosti mogao izgledati hrvatski nacionalni stadion, a u njegovoj izgradnji trebala bi pomoći i hrvatska dijaspora.

''Svatko od ljudi iz dijaspore tko bi htio mogao bi platiti stolicu ili sudjelovati u financiranju izgradnje samog stadiona, pa ne samo dijaspora, tko god bude htio, naši navijači i svi ostali, tako da bi to mogao biti jedan zajednički projekt'', rekao je Marijan Kustić.

gol expired Sudac u Srbiji svirao kraj nakon tek pet sekundi: Razlog je jasan, a tri boda dobio bivši klub zvijezde Uniteda divider

Koji je ipak zasad još u povojima, ali možda se nešto uskoro i pokrene, jer nacionalni stadion je potreba, a Vatreni su ga sigurno zaslužili. Jer kada igraju na Maksimiru crvene se od srama jer Dinamov stadion je...

''Nažalost jedan od najružnijih stadiona u Europi'', rekao je Lovren.

Ideja je da se i novi stadion gradi na postojećoj lokaciji u Maksimirskoj 128. Čeka se odluka Grada koji mora dati dozvolu da se na Maksimiru smije graditi.

''Interes grada Zagreba je gradski stadion u Gradu Zagrebu u interesu Dinama i hrvatskog nogometa. O načinu financiranja, o rokovima i kapacitetima istog će vam se definitivno obratiti gradonačelnik kroz mjesec dana.''

gol expired Šok u Dinamu: Zoran Mamić pozitivan na koronavirus i propušta europsku utakmicu! divider

''Mi ćemo igrati na tom stadionu, a voljeli bi da to bude Maksimir jer to je kultno mjesto i nadam se da će to tako i biti. Suradnja sa Zagrebom je važna jer kada je riječ o dokumentaciji i pravno imovinskim stvarima mora biti i najčišća. Mislim da bi se to moglo vrlo brzo realizirati'', izjavio je Mirko Barišić.

Stadion bi primao maksimalno 30 tisuća navijača, a stajao bi između 50 i 60 milijuna eura. Tko će to financirati?

''Moje mišljenje je da bi u tome trebali sudjelovati svi. Od vlasti, Grada Zagreba, Dinamo bi sudjelovao u financiranju i naravno i mi kao Savez''. govori Kustić.

Cijeli projekt nacionalnog stadiona podržava i hrvatska vlada.

gol expired Maradona završio u bolnici: Nema koronu, ali muče ga drugi problemi divider

''Bitno je da ne ostane sve samo na riječima kao i nakon Svjetskog prvenstva kada smo svi govorili da, da treba treba stadiona i odjedanput je nastao muk i više nije bilo ništa.''

''Ja mislim da je to jedan rok od maksimalno tri godine''. dodao je Barišić.

Živi bili pa vidjeli! Iz Hrvatskog nogometnog saveza tvrde da i kada jednoga dana konačno dobijemo nacionalni stadion reprezentacija neće igrati samo na njemu, već diljem zemlje, gdje za igranje postoje uvjeti.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider