Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
i to je moguće

Radikalan potez: Srpski nogometaši štrajkaju glađu! Kako je došlo do dosad nezabilježenog slučaja

Nogometaši su radikalnim metodama krenuli u borbu za ono što im pripada po pravomoćnim presudama. Tvrde da su žrtve prevare...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dosad vjerojatno nezabilježen slučaj dogodio se u Čačku, gdje su bivši nogometaši tamošnjeg Borca stupili u štrajk glađu. Nogometaši su stupili u štrajk nakon što je istekao rok od 10 dana koji su dali gradskoj upravi za isplatu zaostalih plaća.

"Vlasnici klubova bili su gradovi, lokalne samouprave. Igrači Borca potražuju u prosjeku više od 15 plaća na osnovi pravomoćnih presuda", rekao je Mirko Poledica, predsjednik sindikata profesionalnih nogometaša Nezavisnost.

Borac je likvidiran zbog dugova u srpnju 2019. nakon 93 godine postojanja. Umjesto njega pojavio se Borac 1926., preimenovani klub Provo iz Vladimiraca, koji je navodno na račun dobio i dio sredstava bivšeg kluba. Kako su naveli nogometaši u priopćenju, gradske vlasti novac namijenjen njima uplaćivale su na račun planinarskog društva i tako prale novac.

gol expired Šok u Italiji: Igrača Milana kao u filmu zaskočili u autu i pod prijetnjom pištoljem ga opljačkali divider

"FK Borac svjesno i uz podršku gradskih dužnosnika dovodio je igrače u klub s pripremljenom prevarom da ih neće platiti, a to su činili da bi imali alibi za izvlačenje novca iz kluba", naveli su.

Tvrde da su se gradske vlasti Čačka oglušile na sve njihove zahtjeve i traženje prijema kod gradonačelnika, pa im je preostao samo ovaj radikalni potez. Kako pišu srpski mediji, nogometaši su primali anonimne prijetnje premlaćivanjem, ali zasad sve protječe mirno.

Na prosvjedu je oko 30 nogometaša, a osim bivših igrača Čačka, tu su i nogometaši Jagodine koji su došli izraziti podršku. Tvrde da je u njihovu klubu slična situacija te da i oni planiraju štrajk.

gol expired Bajci njemačkog četvrtoligaša stigao je kraj: Bayer pregazio Saarbrucken za finale Kupa divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider