Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
teška bruka

Srbima se crvene obrazi: Upropastili stadion od 28 milijuna eura u godinu i dva mjeseca

Stadion u Leskovcu izgrađen je prije godinu i pol dana, koštao je 28 milijuna eura, ali neodgovorno održavanje upropastilo je osjećaj igranja na njemu.

Dragan Stojković (Foto: Afp)

Reprezentacija Srbije sinoć je slavila protiv Švicarske u Leskovcu na stadionu Dubočica čija je izgradnja koštala 28 milijuna eura.

Ali, travnjak novog stadiona praktički je devastiran, neodgovornost i nestručnost prouzročili su veliku manu koju do utakmice nisu uspjeli  riješiti, a krivnju je preuzeo srpski nogometni savez.

Očajan travnjak na prekrasnom zdanju

Švicarci su se jadali kako je travnjak stadiona Dubočica jedan od najgorih na kojem su igrali, a u njega je "pljunuo“ čak i srpski izbornik Dragan Stojković. A stadion je tek godinu i dva mjeseca star, međutim pred start tekuće sezone na njemu je odigrano jako puno utakmica, što europskih, što u tamošnjoj ligi što je značajno oštetilo travnjak.

Švicarska - Srbija Švicarska - Srbija (Foto: Afp)

Nekoliko tjedana zatvorili su vrata kako bi se travnjak oporavio za jučerašnju utakmicu, ali bezuspješno. Javnosti se tim povodom obratio glavni tajnik FS Srbije Branko Radujko:

"Čestitam igračima i stručnom stožeru reprezentacije Srbije na izuzetnoj borbi i zasluženoj pobjedi nad Švicarskom. Također, želim da se zahvalim našim navijačima, medijima, bivšim reprezentativcima, državnom rukovodstvu i ostalima koji su nesebično podržali reprezentaciji sinoć u Leskovcu."

Jasan pokazatelj nemara i neodgovornosti

"Dojam velike pobjede pokvarilo je loše stanje travnjaka za koje odgovornost preuzima savez. Ono je posljedica lošeg održavanja u minulom razdoblju, a taj je propust jasan pokazatelj nemara i neodgovornosti.“

"Država nije gradila stadione kako bi ih netko neodgovorno koristio. Oni su vrijednost za budućnost i tako ćemo se odnositi prema njima. Uvjeren sam da će se to ubrzo riješiti kako bismo postavili najviši standard, uključujući i stanje nogometnih travnjaka“, rekao je.

Granit Xhaka 2018. Godinama provocirao Srbe i uništavao ih na terenu, a pogledajte što je napravio u Leskovcu divider

Luka Modrić Fabrizio Romano je to objavio u 1:30 poslije ponoći: Brojni o Modriću za ovo nisu znali, brutalno! divider

Luka Modrić s obitelji Modrićeva obitelj se nakon utakmice spustila na travnjak Maksimira, a onda je uslijedio ovo divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
UŽIVO Andrej Kramarić i Zlatko Dalić najavljuju utakmicu s Poljskom

Uključite se u prijenos >>> https://bit.ly/3YnOBP6

Foto: Nel Pavletić/Pixsell
Sutra uzimamo vizu za četvrtfinale Lige nacija? ⚽

Glasaj u anketi na našem portalu... ✅
Utakmica za prolazak u četvrtfinale... ✅⚽

Gledajte uživo na našem portalu i na Novoj TV. ❤
🗣: "Moramo biti bolji. Pobijedili smo, ali Hrvatska mora bolje." 🇭🇷💪

📸: Ranko Suvar/CROPIX