Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ŽESTOKA BORBA

Srbi i Slovenci upisali gostujuće pobjede i našli se na pozicijama koje vode u Njemačku

Nogometna reprezentacija Srbije upisala je važna tri boda na gostovanju u Litvi, dok su Slovenci odradili ono što je bilo potrebno u San Marinu.

Aleksandar Mitrović (Foto: Afp)

Zatvoreno je aktualno kolo kvalifikacija za Europsko prvenstvu u četiri skupine.

Nakon šokantnog poraza od Mađarske, Srbija u Litvi nije imala pravo na kiks, a toga je itekako bio svjestan Aleksandar Mitrović koji je s tri pogotka riješio susret već u prvom dijelu. Najbolji srpski strijelac u povijesti mrežu je tresao u 21., 32. i 43. minuti, dok je Paulauskas u 45. minuti smanjio rezultat, što je na kraju donijelo i konačni ishod.

Srbija se tako na vrhu skupine izjednačila s Mađarskom, koji ima utakmicu manje te koja će ih već u idućem susretu ugostiti.

Standings provided by Sofascore

Slovenci preuzeli vrh jake skupine

Svoj na papiru najlakši posao u skupini odradili su Slovenci, koji su slavili na gostovanju kod San Marina rezultatom 0:4.

Slovenci su poveli već u četvrtoj minuti preko Žana Vipotnika, da bi u 16. sve riješio Jan Mlakar. Nakon toga se utakmica primirila, dok Slovenci nisu postigli još dva pogotka. U 61. pogodio je Lovrić, a šest minuta kasnije Karničnik, za kojeg vrijedi navesti kako je kod prva dva pogotka asistirao.

Zauzela je tako Slovenija prvo mjesto u skupini gdje je do samog kraja sve moguće te gdje uistinu četiri momčadi imaju realne šanse naći se na Europskom prvenstvu.

Već u idućem susretu imaju priliku napravili veliki korak, budući da na svom terenu dočekuju Finsku.

Standings provided by Sofascore

Nizozemska do važna tri boda u Irskoj

Zanimljivo je bilo u skupini B, gdje je Grčka savladala Gibraltar rezultatom 5:0, dok je Nizozemska pobijedila na gostovanju u Irskoj, rezultatom 1:2.

Domaćini su u Irskoj vodili od četvrte minute, kad je Idah pogodio iz kaznenog udarca, da bi na isti način Memphis Depay u 19. izjednačio. Pogodak za konačnih 1:2 zabio je Wout Weghorst u 56. minuti.

Nizozemska i Grčka imaju po devet bodova, dok je Francuska već jednom nogom na Euru.

Standings provided by Sofascore

Albanija sve bliže svom drugom Euru

Preostalo je još spomenuti skupinu E, gdje je Albanija preuzela vodstvo savladavši Poljsku rezultatom 2:0.

Prvi albanski junak bio je Asani, koji je pogodio u 37. minuti, dok je u 62. drugoj poentirao bivši napadač Osijeka, Mirlind Daku. Poljaci su se ovim porazom doveli u tešku poziciju i realno je da ostanu bez velikog natjecanja nakon po dva uzastopna nastupa na svjetskom i europskom prvenstvu.

Standings provided by Sofascore
 
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider