Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
pa ovo je komedija

Sramota Lige prvaka: Pogledajte što je učinio škotski sudac

Nevjerojatnu sudačku odluku vidjeli smo na utakmici Dinama iz Kijeva i Bešiktaša.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mnogi su se sinoć iznenadili kad su vidjeli rezultat utakmice Dinamo Kijev – Bešiktaš. Šest komada u mreži turskog kluba nitko nije očekivao jer oni su se borili za prolazak u osminu finala Lige prvaka, dok domaćin nije imao šanse ni za treće mjesto.

No tih 6:0 ima pozadinu koja je ipak utjecala na totalni raspad Bešiktaša iako se takva katastrofa teško može opravdati. Priliko vodstva domaćina 1:0 u 29. minuti dogodio se jedan od najgorih sudačkih previda koje smo vidjeli posljednjih godina u Ligi prvaka.

Sjećamo se onog nepostojećeg penala kojeg je naš Ivan Bebek prošle sezone dosudio Šahtaru protiv Reala kada je Srnu lopta pogodila u leđa, a riječki sudac mrtav hladan i ničim izazvan pokazao na bijelu točku. E pa ovo je još gore…

Škotski sudac Craig Thomson dosudio je najstrožu kaznu za Dinamo te isključio njemačkog nogometaša Andreasa Becka nakon jednog duela s Paragvajcem Derlisom Gonzalezom na rubu kaznenog prostora. Nijemac je bio šokiran kad je shvatio što je dosudio Škot i to s potpunim pravom.

''Pa to je nevjerojatno. Čovjek me srušio, a kad sam se podigao ostao sam šokiran. Mislio sam da je sudac dosudio prekršaj u našu korist, a on je svirao penal i crveni karton?''

I Beck je bio u pravu jer ako je već dosuđen prekršaj trebao je biti u korist gostiju. Potpuno je nejasno što je Thomson htio jer ako je već procijenio da je Beck zakačio Gonzaleza u padu s nogom, što se čini jedinim logičnim i suvislim objašnjenjem njegove odluke, trebao je uzeti u obzir da se to dogodilo zbog kontakta odnosno guranja domaćeg nogometaša.

Sva Oka sokolova nogometnog svijeta ovakvu odluku ne bi mogla opravdati i zbog toga mu', nažalost, turski navijači prijete putem društvenih mreža.
 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider