Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
odlasci, ali i dolasci

Sportski direktor Rijeke objasnio što će se na Rujevici događati u prijelaznom roku

Rijeka bi tijekom zimske stanke mogla doživjeti neke promjene u svlačionici.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što smo saznali iz usta samog predsjednika Damira Miškovića da Rijeka bivšem vlasniku Gabrieleu Volpiju duguje još 18 milijuna eura, što je više od 130 milijuna kuna, počele su priče o stezanju remena.

Riječki Novi list pisao je o tome da se nekolicina igrača sprema na odlazak jer nisu prihvatili nove uvjete ugovora koji su navodno bitno manji od prethodnih. Radi se Gorgonu i Žuti, dok se na Heberu planira zaraditi konkretan novac jer je trenutačno najtraženiji nogometaš Rijeke na tržištu.

Cijelu je stvar pokušao objasniti sportski direktor Rijeke Srećko Juričić, koji je nedavno napravio još jedan sjajan posao dovođenjem Igora Bišćana na klupu.

''Često ističemo da egzistencija našeg kluba, baš i kao većine klubova u regiji, ovisi o prodaji igrača, od čega mi konkretno pokrivamo čak 85 posto prihoda. Tako je i ovoga puta. Za Hebera postoji najveći interes. O ciframa ne bih govorio, pregovori nam tek predstoje'', rekao je Juričić za Novi list.

''S Gorgonom i Žutom jednako kao i s Prskalom i Čanađijom u tijeku su razgovori o produženju ugovora. Pokušat ćemo ih zadržati. No svakako postoji i mogućnost da pronađu neki aranžman koji će za njih biti povoljniji'', objašnjava sportski direktor Rijeke.

Uz Hebera, u sjajnoj je formi ove jeseni bio Antonio Čolak, no on nije igrač Rijeke, nego Hoffenheima. Juričić kaže da je još rano da bi se reklo hoće li Rijeka pokušati otkupiti njegov ugovor.

''Radimo na dolascima nekih igrača za koje smo zainteresirani, a oni će dobrim dijelom biti uvjetovani i odlascima.''

A koliko može Rijeka na nogometnom tržištu u situaciji u kojoj se Volpiju vraća novac uložen na izgradnju stadiona na Rujevici, pravo je pitanje. Sigurno da Mišković nije u poziciji u kakvoj je bio ranije, što je i logično. Ipak , Juričić tvrdi da nemaju limita kad je o tome riječ te da rade kao i do sada.

''Radimo na isti način kao i proteklih šest godina i vjerujem da ćemo biti uspješni kao i do sada'', poručio je za Novi list sportski direktor Rijeke, koji vjeruje da usprkos velikom zaostatku uz dobru igru mogu stići Dinamo u nastavku sezone.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider