Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Gosti okrenuli

Bivša zvijezda Hajduka i Rijeke zabila sjajan gol, Sporting na kraju slavio

Premda je Astana vodila na poluvremenu, Sporting je u prvih deset minuta nastavka okrenuo rezultat.

Marin Tomasov u zagrljaju igrača Astane (Foto: AFP) (Foto: Afp)

U prvom susretu 16-ine finala Europske lige Sporting je na gostovanju pobijedio Astanu 3-1, a pogodak za domaći sastav zabio je hrvatski nogometaš Marin Tomasov.

VIDEO Astana - Sporting 1:3

Premda je Astana vodila na poluvremenu, Sporting je u prvih deset minuta nastavka okrenuo rezultat i ostvario pobjedu kojom je praktički osigurao plasman u osminu finala.

Domaćin je poveo u osmoj minuti lijepim golom Marina Tomasova. Bivši igrač Hajduka i Rijeke krasno se ubacio iza portugalske obrane te iz prekrasnog voleja s ruba šesnaesterca zabio za 1-0. Sporting je u završnici prvog dijela mogao izjednačiti, ali su Doumbia i Ruiz bili neprecizni. Međutim, Sporting je u prvih 10 minuta minuta nastavka okrenuo rezultat postigavši čak tri gola.

Gosti su izjednačili u 48. minuti golom Brune Fernandesa iz jedanaesterca kojeg je skrivio Logvinenko igrajući rukom u kaznenom prostoru. Samo dvije minute kasnije Gelson Martins je zabio za 2-1. Acuna je ubacio loptu, Aničić je promašio glavom, a poklon iskoristio Martins. Treći pogodak Sporting je zabio u 55. minuti nakon brze kontre, a strijelac je bio Seydou Doumbia.

Sve dvojbe oko pitanja pobjednika razriješene su u 62. minuti kada je 'tragičar' Logvinenko zaradio drugi žuti karton i isključenje. Logvinenko je u samo 14 minuta skrivio kazneni udarac i zaradio isključenje i tako uništio nade domaćina u pozitivan rezultat.

Premda je do kraja ostalo još pola sata više nije bilo golova. Tomasov je igrao do 85. minute.

Uzvratni susret je 22. veljače u Lisabonu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider