Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dva penala i crveni

Sporno suđenje bacilo mrlju na sjajnu utakmicu: Je li sudac napravio velike pogreške?

Nakon utakmice će se puno pričati o ovim spornim situacijama.

Prosvjed igrača Juventusa (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Poljski sudac Szymon Marciniak bio je jedan od glavnih protagonista uzvrata osmine finala na Wembleyju u kojem je Juventus s 2:1 pobijedio Tottenham i izbacio londonski klub iz natjecanja.

Naravno, kada je sudac jedan od glavnih ''igrača'' utakmice, razlog nije njegovo dobro suđenje nego sporne odluke, a njih je bilo na obje strane.

Prva sporna situacija dogodila se u 13. minuti pri napadu Tottenhama. Harry Kane je bio u duelu s Giorgiom Chiellinijem: napadač Spursa je prošao pored Talijana koji je završio na podu i pritom igrao rukama u šesnaestercu, ali sudac se nije oglasio.

VIDEO ---------> Sporna situacija Chielliinija

Samo četiri minute kasnije penal je tražio Juventus. Douglas Costa je kao brzi vlak prošao pored Jana Verthoghena koji ga je zaustavio klizećim startom; nije bio ni blizu lopte, ali sudac je ponovno ostao nijem.

Kao da to nije dovoljno, u 33. minuti je Andrea Barzagli izveo nesportski potez zbog kojeg je lako mogao dobiti izravni crveni karton. U jednom skoku je đonom nagazio Sona, na prvi pogled slučajno, ali Barzagli je nastavio gaziti protivnika i nakon prvog kontakta. Talijanski defanzivac se ovdje provukao bez ikakve javne opomene.

Na kraju je umalo Kane zabio u sudačkoj nadokandi kada je pogodio vratnicu, a obrana Juventusa izbila loptu s crte. No engleski napadač bio je u zaleđu koje nije svirano.

Kad se podvuče crta, ostaju vrlo sporne situacije koje su utakmicu mogle odvesti u drugom smjeru. I jedni i drugi su mogli ranije do vodstva, a Juve je mogao ostati i s igračem manje u ranoj fazi utakmice.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider